ZZP apotheker, wat is het ZZP apotheker tarief?

Je kan als een apotheker in dienst gaan bij een bedrijf of aan het werk gaan als zzp’er. In loondienst krijg je een salaris, secundaire voorwaarden en meer zekerheid. Als apotheker ZZP profiteer je van meer autonomie en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP apotheker en de kanttekeningen die daarbij horen. We gaan in op het standaard ZZP apotheker tarief en hoe jij dit kan berekenen. Ook vertel ik je hoe het zit met een apotheker opleiding en hoe je daardoor je uurloon kunt vergroten. Wat verdient een apotheker ZZP?

ZZP apotheker tarief

Als zelfstandige bepaal jij op eigen houtje je uurtarief en daarmee hoeveel je kan beuren. Toch is het voor ieder ambacht anders en dat gaat zeker op voor apotheker zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf beding je het benodigde uurtarief.

Je tarief als apotheker zzp’er heeft te maken met de kosten die je maakt, personeel dat je wellicht inhuurt en de kosten die je hebt om jouw bedrijf moet promoten bij toekomstige klanten. Wees waakzaam dat alle kosten die je maakt in je vergoeding verwerkt moeten zijn, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een apotheker zit tussen de €35 (laag) en €65 (hoog) per uur. Het is verstandig om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een richtlijn.

Hier lees je een aantal richtlijnen van de inkomsten die je kunt ontvangen als ZZP apotheker per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van een standaard week werken van 35,7 uur (gemiddelde in Nederland) en één maand rust. De genoemde bedragen zijn een inschatting en kunnen in sommige situaties ver van de praktijk staan. Dit heeft te maken met o.a. bedrevenheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 4998Verdiensten per maand (hoog)€ 9282
Verdiensten per jaar (laag)€ 54978Verdiensten per jaar (hoog)€ 102102

Een apotheker ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat de vergoeding bruto is. Als ondernemer moet je zelf nog de inkomstenbelasting betalen naast alle andere kosten die nodig zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In dit artikel kun je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten zetten. Dit bedrag kan je omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP goed in te zetten.

Als ondernemer ontvang je niet automatisch een loonsverhoging. Een verhoging zou je zelf moeten regelen door jouw tarief te verhogen. Door opleidingen tot apotheker te voltooien kan jij je bekwaamheid vergroten en daardoor een beter uurtarief afdwingen.

Bovendien is het goed om als ondernemer de voorbelasting van iedere factuur opzij te zetten. Dat moet je immers betalen per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als je dit zelfstandig gaat doen. Zelfstandigen die dit niet op de goede manier afdragen komen meestal voor nare problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe jij op de goede manier je administratie zonder dat jij hiervoor veel knowhow nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP apotheker? Door je goed voor te bereiden kan je genieten van meer autonomie en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.