ZZP apothekersassistent, wat is het ZZP apothekersassistent tarief?

Je kan als apothekersassistent werken bij een bedrijf of aan het werk gaan als zelfstandig ondernemer. In dienstverband krijg je een vast salaris, goede voorwaarden en meer zekerheid. Als apothekersassistent ZZP profiteer je van meer autonomie en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je alles over een ZZP apothekersassistent en de opties die daarbij komen kijken. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP apothekersassistent tarief en hoe jij dit kan berekenen. Ook leg ik je uit hoe het zit met een apothekersassistent opleiding en hoe je daardoor je uurloon kan vergroten. Wat verdient een apothekersassistent ZZP?

ZZP apothekersassistent tarief

Als zzp’er bepaal je op eigen houtje je tarief en daarmee hoeveel je kan verdienen. Toch is het voor ieder beroep verschillend en dat geldt zeker voor apothekersassistent zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal je het benodigde tarief.

Je tarief als apothekersassistent zzp’er is afhankelijk van de kosten die je moet maken, personeel dat je eventueel inschakelt en de kosten die je draagt om je organisatie onder de aandacht te brengen bij toekomstige afnemers. Wees waakzaam dat alle kosten die jij maakt in je tarief verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen! Lees hier over het salaris van een apothekersassistent in loondienst.

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een apothekersassistent zit tussen de €40 (laag) en €65 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een schatting.

Hieronder lees je een aantal richtlijnen van de inkomsten die jij kunt hebben als ZZP apothekersassistent per maand en per jaar. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de gemiddelde week werken van 35,7 uur (standaard in NL) en één maand vakantie. De genoemde bedragen zijn een richtlijn en kunnen in bepaalde situaties ver van de realiteit liggen. Dat heeft te maken met niet op de laatste plaats ervarenheid en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 5712Verdiensten per maand (hoog)€ 9282
Verdiensten per jaar (laag)€ 62832Verdiensten per jaar (hoog)€ 102102

Een apothekersassistent ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat het genoemde bedrag bruto is. Als zzp’er moet jij zelfstandig altijd de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere kosten die noodzakelijk zijn om je geld te verdienen. In dit artikel kan je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp jij opzij zou moeten zetten. Dat bedrag kun je verlagen door het belastingvoordeel ZZP juist te gebruiken.

Als zzp’er ontvang je nooit automatisch een loonsverhoging. Een verhoging zou je zelf moeten regelen door je uurloon omhoog te doen. Door opleidingen tot apothekersassistent te doen kun je jouw knowhow vergroten en daardoor een beter uurtarief verantwoorden.

Tevens is het verstandig om als zzp’er de BTW op iedere factuur opzij te zetten. Deze BTW moet je namelijk betalen per jaar of kwartaal. Je kan op de volgende pagina de BTW berekenen als jij dit zelfstandig gaat doen. Zzp’ers die dat niet goed noteren komen soms voor vervelende verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij altijd correct je administratie zonder dat je daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP apothekersassistent? Door je goed voor te bereiden kan je profiteren van meer onafhankelijkheid en een hoger salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.