ZZP arbeidsdeskundige, wat is het ZZP arbeidsdeskundige tarief?

Je kan als arbeidsdeskundige in loondienst zijn bij een business of aan het werk gaan als zelfstandige. In dienstverband krijg je een salaris, goede voorwaarden en meer vastigheid. Als arbeidsdeskundige ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Beide keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je alles over een ZZP arbeidsdeskundige en de kanttekeningen die hierbij passen. We gaan in op het gemiddelde ZZP arbeidsdeskundige tarief en hoe jij dit kan vaststellen. Ook vertel ik je hoe het geregeld is met een arbeidsdeskundige opleiding en hoe jij hierdoor je tarief kunt verhogen. Wat verdient een arbeidsdeskundige ZZP?

ZZP arbeidsdeskundige tarief

Als zelfstandige bepaal jij zelf je uurtarief en daarmee hoeveel je kan verdienen. Toch is het voor elk vakgebied anders en dat gaat zeker op voor arbeidsdeskundige zzp. Afhankelijk van je organisatie beding je het noodzakelijke uurloon.

Je tarief als arbeidsdeskundige zzp’er is onderhevig aan de kosten die je maakt, werknemers die je mogelijk inschakelt en de lasten die je draagt om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij toekomstige klanten. Wees waakzaam dat alle kosten die jij maakt in je vergoeding verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een arbeidsdeskundige ligt rond de €40 (laag) en €70 (hoog) per uur. Het is verstandig om te beseffen dat dit bedrag bruto is en enkel een inschatting.

Hier vind je enkele richtlijnen van de inkomsten die jij kan hebben als ZZP arbeidsdeskundige per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van een gemiddelde werkweek van 35,7 uur (standaard in Nederland) en 1 maand niet werken. De genoemde bedragen zijn een schatting en kunnen in vele situaties ver van de realiteit liggen. Dit heeft te maken met o.a. ervarenheid en kennis.

Verdiensten per maand (laag)€ 5712Verdiensten per maand (hoog)€ 9996
Verdiensten per jaar (laag)€ 62832Verdiensten per jaar (hoog)€ 109956

Een arbeidsdeskundige ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat het bedrag bruto is. Als zzp’er moet je zelfstandig altijd de inkomstenbelasting betalen naast alle andere uitgaven die noodzakelijk zijn om je geld te verdienen. In het volgende artikel kun je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij opzij zou moeten leggen. Dit bedrag kun je verlagen door het belastingvoordeel ZZP goed in te zetten.

Als ondernemer ontvang je niet standaard een loonsverhoging. Een verhoging zou je zelf moeten regelen door je vergoeding te verhogen. Door opleidingen tot arbeidsdeskundige te volgen kun jij jouw kunde vergroten en daardoor een beter uurloon verdedigen.

Daarnaast is het goed om als zelfstandige zonder personeel de BTW van iedere factuur apart te zetten. Dit bedrag moet je immers afdragen per jaar of drie maanden. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als je dat handmatig doet. Ondernemers die dit niet goed regelen komen meestal voor nare problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe je op de goede manier je boekhouding zonder dat jij daarvoor veel kennis nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP arbeidsdeskundige? Door je op de juiste manier voor te bereiden kun je genieten van meer vrijheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!