ZZP automonteur, wat is het ZZP automonteur tarief?

Je kan als een automonteur werken bij een bedrijf of aan het werk gaan als zzp’er. In dienst krijg je een vast bedrag, goede voorwaarden en meer vastigheid. Als automonteur ZZP heb je meer vrijheid en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Beide manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP automonteur en de kanttekeningen die hierbij passen. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP automonteur tarief en hoe je dat kan vastleggen. Daarnaast vertel ik je hoe het geregeld is met een automonteur opleiding en hoe jij hiermee je tarief kan opvoeren. Wat verdient een automonteur ZZP?

ZZP automonteur tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal je persoonlijk je uurtarief en zo hoeveel je kunt verdienen. Toch is het voor elk ambacht verschillend en dat gaat zeker op voor automonteur zzp. Afhankelijk van je bedrijf beding jij het benodigde salaris.

Je tarief als automonteur zzp’er hangt af van de kosten die je maakt, personeel dat je wellicht inschakelt en de kosten die je draagt om je bedrijf moet promoten bij mogelijke afnemers. Wees waakzaam dat alle kosten die je maakt in je vergoeding verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een automonteur zit rond de €20 (laag) en €40 (hoog) p/u. Het is verstandig om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een schatting.

Hier vind je enkele voorbeelden van de verdiensten die je kunt verdienen als ZZP automonteur per maand en per jaar. In onderstaande voorbeeld gaan we uit van de gemiddelde werkweek van 35,7 uur (standaard in ons land) en één maand vakantie. De genoemde bedragen zijn een richtlijn en kunnen in vele situaties ver van de realiteit liggen. Dit heeft te maken met o.a. ervarenheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 2856Verdiensten per maand (hoog)€ 5712
Verdiensten per jaar (laag)€ 31416Verdiensten per jaar (hoog)€ 62832

Een automonteur ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat je inkomen bruto is. Als zelfstandige moet je zelf nog de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere eventuele kosten die noodzakelijk zijn om dat bedrag te kunnen verdienen. In het volgende artikel kan je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten zetten. Dit bedrag kan je verlagen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als ondernemer krijg je nooit standaard een salarisverhoging. Dat zou jij zelfstandig moeten regelen door je uurtarief omhoog te doen. Door opleidingen tot automonteur te voltooien kan jij jouw kunde vergroten en daardoor een beter tarief verdedigen.

Daarnaast is het handig om als ondernemer de voorbelasting van elke factuur opzij te zetten. Deze BTW moet je immers betalen per jaar of drie maanden. Je kan hier de BTW berekenen als jij het zelfstandig gaat doen. Zelfstandigen die dit niet juist afdragen komen soms voor vervelende verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe je altijd correct je administratie zonder dat je daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP automonteur? Door je correct voor te bereiden kun je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoog salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!