ZZP basisarts, wat is het ZZP basisarts tarief?

Je kan als basisarts in dienst zijn bij een bedrijf of aan het werk gaan als zelfstandige zonder personeel. In dienst ontvang je een vast bedrag, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als basisarts ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Beide opties hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP basisarts en de mogelijkheden die daarbij komen kijken. We gaan in op het standaard ZZP basisarts tarief en hoe jij dit kan instellen. Daarnaast leg ik je uit hoe het geregeld is met een basisarts opleiding en hoe je hierdoor je tarief kan opvoeren. Wat verdient een basisarts ZZP?

ZZP basisarts tarief

Als zzp’er bepaal jij op eigen houtje je uurtarief en zodoende wat jij kunt binnenhalen. Toch is het voor elk vak verschillend en dat gaat zeker op voor basisarts zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf beding jij het noodzakelijke tarief.

Je tarief als basisarts zzp’er is afhankelijk van de kosten die je moet maken, mensen die je wellicht inhuurt en de kosten die je moet maken om je zaak onder de aandacht te brengen bij potentiële afnemers. Pas op dat alle kosten die jij maakt in je factuur verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een basisarts ligt tussen de €40 (laag) en €80 (hoog) per uur. Het is belangrijk om te beseffen dat dit bedrag bruto is en slechts een inschatting.

Hieronder lees je enkele richtlijnen van de inkomsten die je kan hebben als ZZP basisarts per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van een gemiddelde werkweek van 35,7 uren (standaard in Nederland) en één maand niet werken. De genoemde bedragen zijn een inschatting en kunnen in enkele situaties ver van de realiteit staan. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld ervaring en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 5712Verdiensten per maand (hoog)€ 11424
Verdiensten per jaar (laag)€ 62832Verdiensten per jaar (hoog)€ 125664

Een basisarts ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat het genoemde bedrag bruto is. Als ondernemer moet je zelfstandig immers de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere eventuele kosten die nodig zijn om dat bedrag te verdienen. In dit artikel kan je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij opzij zou moeten zetten. Dat bedrag kan je verminderen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als ondernemer ontvang je nooit vanzelfsprekend een salarisverhoging. Dat zou je zelf moeten fixen door je vergoeding te verhogen. Door opleidingen tot basisarts te voltooien kun jij jouw knowhow vergroten en hierdoor een hoger tarief verantwoorden.

Bovendien is het verstandig om als zelfstandige zonder personeel de voorbelasting van elke factuur opzij te zetten. Deze BTW moet je namelijk betalen per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als je het handmatig gaat doen. Zelfstandigen die dat niet op de goede manier noteren komen meestal voor vervelende problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe je op de goede manier je boekhouding zonder dat je hiervoor veel knowhow nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP basisarts? Door je goed voor te bereiden kan je genieten van meer vrijheid en een hoger salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.