ZZP brandwacht, wat is het ZZP brandwacht tarief?

Je kan als een brandwacht in dienst gaan bij een organisatie of aan de bak gaan als zelfstandige zonder personeel. In loondienst ontvang je een salaris, aanvullende voorwaarden en meer veiligheid. Als brandwacht ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Beide keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je alles over een ZZP brandwacht en de opties die hierbij horen. We gaan in op het gemiddelde ZZP brandwacht tarief en hoe jij dat kan vastleggen. Eveneens vertel ik je hoe het geregeld is met een brandwacht opleiding en hoe je hierdoor je uurtarief kan vergroten. Wat verdient een brandwacht ZZP?

ZZP brandwacht tarief

Als zelfstandige bepaal jij persoonlijk je tarief en zodoende wat jij kan binnenhalen. Toch is het voor ieder vakgebied verschillend en dat gaat zeker op voor brandwacht zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal je het benodigde salaris.

Je tarief als brandwacht zzp’er hangt af van de kosten die je moet maken, zzp’ers die je eventueel inschakelt en de lasten die je draagt om je organisatie moet promoten bij potentiële klanten. Pas op dat alle kosten die je maakt in je vergoeding verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een brandwacht zit tussen de €20 (laag) en €35 (hoog) p/u. Het is verstandig om te je te realiseren dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een inschatting.

Hieronder lees je enkele rekenvoorbeelden van de inkomsten die jij kan verdienen als ZZP brandwacht per maand en per jaar. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van een gemiddelde week werken van 35,7 uur (standaard in ons land) en één maand niet werken. De genoemde bedragen zijn een richtlijn en kunnen in vele situaties ver van de praktijk liggen. Dit heeft te maken met o.a. bedrevenheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 2856Verdiensten per maand (hoog)€ 4998
Verdiensten per jaar (laag)€ 31416Verdiensten per jaar (hoog)€ 54978

Een brandwacht ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat het bedrag bruto is. Als zelfstandige moet jij zelfstandig immers de inkomstenbelasting betalen naast alle andere eventuele kosten die nodig zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In dit artikel kan je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp jij opzij zou moeten zetten. Dit bedrag kan je omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP goed te gebruiken.

Als zelfstandige ontvang je niet vanzelfsprekend een salarisverhoging. Dit zou jij zelf moeten afdwingen door jouw vergoeding omhoog te gooien. Door opleidingen tot brandwacht te doen kun je je kennis vergroten en hierdoor een hoger tarief rechtvaardigen.

Bovendien is het handig om als zelfstandige zonder personeel de belasting op iedere factuur aan de kant te zetten. Dat moet je namelijk betalen per jaar of drie maanden. Je kunt hier de BTW berekenen als je dit zelf gaat doen. Zelfstandigen die dat niet juist fixen komen altijd voor vervelende problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe jij eenvoudig je boekhouding zonder dat jij hiervoor veel knowhow nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP brandwacht? Door je goed voor te bereiden kan je genieten van meer autonomie en een hoger salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.