ZZP buschauffeur, wat is het ZZP buschauffeur tarief?

Je kan als buschauffeur werken bij een bedrijf of aan het werk gaan als zzp’er. In loondienst ontvang je een vast bedrag, secundaire voorwaarden en meer zekerheid. Als buschauffeur ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Beide opties hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP buschauffeur en de keuzes die daarbij komen kijken. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP buschauffeur tarief en hoe jij dit kan vaststellen. Eveneens vertel ik je hoe het zit met een buschauffeur opleiding en hoe je hiermee je uurloon kunt opvoeren. Wat verdient een buschauffeur ZZP?

ZZP buschauffeur tarief

Als ondernemer bepaal jij op eigen houtje je uurtarief en zo wat jij kan verdienen. Toch is het voor ieder vakgebied anders en dat gaat zeker op voor buschauffeur zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf bepaal je het noodzakelijke uurtarief.

Je tarief als buschauffeur zzp’er hangt af van de kosten die je maakt, zzp’ers die je wellicht nodig hebt en de lasten die je hebt om jouw organisatie onder de aandacht te brengen bij mogelijke klanten. Wees waakzaam dat alle kosten die jij maakt in je vergoeding verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een buschauffeur ligt tussen de €16 (laag) en €30 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te onthouden dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een richtlijn.

Hieronder lees je een aantal rekenvoorbeelden van de verdiensten die je kunt hebben als ZZP buschauffeur per maand en per jaar. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van een standaard werkweek van 35,7 uur (standaard in NL) en één maand vakantie. De bedragen zijn een richtlijn en kunnen in enkele situaties ver van de praktijk staan. Dit heeft te maken met niet op de laatste plaats ervaring en kennis.

Verdiensten per maand (laag)€ 2284.8Verdiensten per maand (hoog)€ 4284
Verdiensten per jaar (laag)€ 25132.8Verdiensten per jaar (hoog)€ 47124

Een buschauffeur ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat de vergoeding bruto is. Als zelfstandige moet je zelf immers de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere uitgaven die noodzakelijk zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In het volgende artikel kan je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten leggen. Dat bedrag kan jij verminderen door het belastingvoordeel ZZP slim in te zetten.

Als ondernemer krijg je nooit automatisch een verhoging in loon. Dat zou jij zelfstandig moeten regelen door jouw vergoeding omhoog te gooien. Door opleidingen tot buschauffeur te doen kan je jouw bekwaamheid vergroten en hierdoor een beter tarief verdedigen.

Bovendien is het aangeraden om als ondernemer de BTW van iedere factuur apart te zetten. Dit bedrag moet je immers afdragen per jaar of kwartaal. Je kan op de volgende pagina de BTW berekenen als je het handmatig doet. Zelfstandigen die dit niet op de goede manier noteren komen altijd voor onnodige problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je altijd correct je boekhouding zonder dat jij hiervoor veel kennis nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP buschauffeur? Door je op de juiste manier voor te bereiden kan je profiteren van meer autonomie en een hoog salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.