ZZP controller, wat is het ZZP controller tarief?

Je kunt als een controller in dienst zijn bij een business of aan het werk gaan als zelfstandige zonder personeel. In dienstverband ontvang je een salaris, aanvullende voorwaarden en meer vastigheid. Als controller ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Allebei de manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP controller en de opties die hierbij komen kijken. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP controller tarief en hoe jij dat kan berekenen. Daarnaast leg ik je uit hoe het geregeld is met een controller opleiding en hoe jij hiermee je uurloon kunt opvoeren. Wat verdient een controller ZZP?

ZZP controller tarief

Als zzp’er bepaal jij op eigen houtje je uurtarief en zo hoeveel je kunt binnenhalen. Toch is het voor ieder vakgebied verschillend en dat gaat zeker op voor controller zzp. Afhankelijk van je organisatie beding je het noodzakelijke salaris.

Je tarief als controller zzp’er hangt af van de kosten die je moet maken, mensen die je wellicht nodig hebt en de kosten die je draagt om je zaak onder de aandacht te brengen bij toekomstige klanten. Pas op dat alle kosten die je maakt in je vergoeding verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een controller ligt tussen de €40 (laag) en €80 (hoog) p/u. Het is verstandig om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een richtlijn.

Hier lees je een aantal voorbeelden van de inkomsten die je kan ontvangen als ZZP controller per maand en per jaar. In onderstaande voorbeeld gaan we uit van een gemiddelde week werken van 35,7 uur (standaard in Nederland) en 1 maand vrij. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in bepaalde situaties ver van de praktijk staan. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld bedrevenheid en scholing.

Verdiensten per maand (laag)€ 5712Verdiensten per maand (hoog)€ 11424
Verdiensten per jaar (laag)€ 62832Verdiensten per jaar (hoog)€ 125664

Een controller ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat het bedrag bruto is. Als zelfstandige moet je zelfstandig nog de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere uitgaven die noodzakelijk zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In dit artikel kan je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten zetten. Dit bedrag kan jij omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als ondernemer ontvang je niet standaard een salarisverhoging. Dat zou jij zelf moeten regelen door je uurtarief omhoog te gooien. Door opleidingen tot controller te volgen kan jij jouw kennis vergroten en daardoor een beter tarief verantwoorden.

Tevens is het handig om als ondernemer de BTW van iedere factuur aan de kant te zetten. Dit bedrag moet je namelijk betalen per jaar of kwartaal. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als jij dit zelf gaat doen. Ondernemers die dat niet juist afdragen komen altijd voor nare problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe jij eenvoudig je boekhouding zonder dat je daarvoor veel knowhow nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP controller? Door je correct voor te bereiden kan je profiteren van meer autonomie en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.