ZZP elektricien, wat is het ZZP elektricien tarief?

Je kunt als elektricien werken bij een bedrijf of aan klussen gaan als zzp’er. In loondienst ontvang je een salaris, aanvullende voorwaarden en meer vastigheid. Als elektricien ZZP profiteer je van meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP elektricien en de mogelijkheden die daarbij komen kijken. We gaan in op het gemiddelde ZZP elektricien tarief en hoe je dit kan vastleggen. Ook vertel ik je hoe het geregeld is met een elektricien opleiding en hoe jij daardoor je uurloon kunt verhogen. Wat verdient een elektricien ZZP?

ZZP elektricien tarief

Als ondernemer bepaal je persoonlijk je uurtarief en daarmee hoeveel jij kunt beuren. Toch is het voor ieder vak verschillend en dat geldt zeker voor elektricien zzp. Afhankelijk van je organisatie bepaal jij het benodigde salaris.

Je tarief als elektricien zzp’er heeft te maken met de kosten die je moet maken, personeel dat je mogelijk nodig hebt en de lasten die je draagt om je bedrijf moet promoten bij toekomstige klanten. Pas op dat alle kosten die je maakt in je uurtarief verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een elektricien ligt rond de €35 (laag) en €70 (hoog) per uur. Het is verstandig om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een schatting.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van de inkomsten die jij kunt hebben als ZZP elektricien per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van een standaard week werken van 35,7 uur (gemiddelde in NL) en 1 maand rust. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in sommige situaties ver van de realiteit staan. Dit heeft te maken met o.a. vaardigheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 4998Verdiensten per maand (hoog)€ 9996
Verdiensten per jaar (laag)€ 54978Verdiensten per jaar (hoog)€ 109956

Een elektricien ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat het genoemde bedrag bruto is. Als zelfstandige moet jij zelfstandig altijd de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere uitgaven die nodig zijn om je geld te verdienen. In dit artikel kun je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten leggen. Dat bedrag kan jij omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP slim in te zetten.

Als zelfstandige ontvang je niet standaard een salarisverhoging. Dat zou je zelfstandig moeten afdwingen door jouw tarief omhoog te doen. Door opleidingen tot elektricien te voltooien kan jij je bekwaamheid vergroten en daardoor een hoger uurloon afdwingen.

Tevens is het aangeraden om als zelfstandige de belasting van iedere factuur opzij te zetten. Dit bedrag moet je immers betalen per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als je het zelf doet. Zzp’ers die dit niet juist noteren komen soms voor onnodige verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij altijd correct je boekhouding zonder dat jij daarvoor veel kennis nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP elektricien? Door je correct voor te bereiden kun je profiteren van meer onafhankelijkheid en een hoog salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.