ZZP elektromonteur, wat is het ZZP elektromonteur tarief?

Je kan als een elektromonteur werken bij een organisatie of aan het werk gaan als zzp’er. In dienst krijg je een vast loon, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als elektromonteur ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Allebei de manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP elektromonteur en de mogelijkheden die hierbij komen kijken. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP elektromonteur tarief en hoe jij dat kan vaststellen. Eveneens leg ik je uit hoe het geregeld is met een elektromonteur opleiding en hoe jij hiermee je uurloon kan vergroten. Wat verdient een elektromonteur ZZP?

ZZP elektromonteur tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal je zelfstandig je uurtarief en zodoende hoeveel jij kunt verdienen. Toch is het voor elk ambacht verschillend en dat gaat zeker op voor elektromonteur zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal je het benodigde uurloon.

Je tarief als elektromonteur zzp’er hangt af van de kosten die je maakt, mensen die je eventueel inschakelt en de kosten die je moet maken om je organisatie onder de aandacht te brengen bij toekomstige afnemers. Pas op dat alle kosten die jij maakt in je salaris verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een elektromonteur zit tussen de €20 (laag) en €60 (hoog) per uur. Het is belangrijk om te onthouden dat dit bedrag bruto is en enkel een richtlijn.

Hier vind je een aantal rekenvoorbeelden van de inkomsten die jij kan verdienen als ZZP elektromonteur per maand en per jaar. In onderstaande rekenvoorbeeld gaan we uit van een standaard week werken van 35,7 uren (standaard in Nederland) en één maand vakantie. De genoemde bedragen zijn een schatting en kunnen in enkele situaties ver van de praktijk staan. Dit heeft te maken met niet op de laatste plaats vaardigheid en scholing.

Verdiensten per maand (laag)€ 2856Verdiensten per maand (hoog)€ 8568
Verdiensten per jaar (laag)€ 31416Verdiensten per jaar (hoog)€ 94248

Een elektromonteur ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat het genoemde bedrag bruto is. Als ondernemer moet je zelfstandig altijd de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere uitgaven die nodig zijn om zulke bedragen te verdienen. In dit artikel kan je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten zetten. Dat bedrag kan jij verminderen door het belastingvoordeel ZZP slim te gebruiken.

Als zzp’er ontvang je niet standaard een salarisverhoging. Dit zou jij zelf moeten fixen door jouw tarief te verhogen. Door opleidingen tot elektromonteur te doen kun jij je kennis vergroten en hierdoor een hoger uurtarief rechtvaardigen.

Daarnaast is het aangeraden om als zzp’er de belasting van iedere factuur aan de kant te zetten. Dit moet je namelijk betalen per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als je het zelfstandig doet. Zelfstandigen die dit niet juist fixen komen vaak voor onnodige problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij altijd correct je boekhouding zonder dat je daarvoor veel kennis nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP elektromonteur? Door je op de juiste manier voor te bereiden kan je profiteren van meer onafhankelijkheid en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.