ZZP event manager, wat is het ZZP event manager tarief?

Je kunt als event manager in loondienst zijn bij een organisatie of aan klussen gaan als zelfstandige. In dienstverband ontvang je een vast bedrag, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als event manager ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP tarief bepalen. Beide opties hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP event manager en de keuzes die daarbij komen kijken. We gaan in op het standaard ZZP event manager tarief en hoe jij dat kan vaststellen. Daarnaast leg ik je uit hoe het zit met een event manager opleiding en hoe jij hiermee je uurloon kunt opvoeren. Wat verdient een event manager ZZP?

ZZP event manager tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal jij persoonlijk je tarief en zo wat je kunt beuren. Toch is het voor elk ambacht anders en dat geldt zeker voor event manager zzp. Afhankelijk van jouw organisatie beding jij het benodigde salaris.

Je tarief als event manager zzp’er hangt af van de kosten die je maakt, zzp’ers die je mogelijk nodig hebt en de kosten die je hebt om jouw organisatie onder de aandacht te brengen bij potentiële afnemers. Let erop dat alle kosten die je maakt in je salaris verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een event manager zit tussen de €40 (laag) en €65 (hoog) per uur. Het is goed om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een schatting.

Hieronder vind je een aantal rekenvoorbeelden van de verdiensten die jij kan ontvangen als ZZP event manager per maand en per jaar. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de gemiddelde week werken van 35,7 uur (standaard in ons land) en 1 maand vrij. De genoemde bedragen zijn een inschatting en kunnen in enkele situaties ver van de praktijk staan. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld bedrevenheid en opleiding.

Verdiensten per maand (laag)€ 5712Verdiensten per maand (hoog)€ 9282
Verdiensten per jaar (laag)€ 62832Verdiensten per jaar (hoog)€ 102102

Een event manager ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat je inkomen bruto is. Als zzp’er moet je zelfstandig altijd de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere kosten die noodzakelijk zijn om je geld te verdienen. In het volgende artikel kan je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten leggen. Dit bedrag kun je omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP slim te gebruiken.

Als zelfstandige krijg je niet standaard een verhoging in loon. Dat zou je zelfstandig moeten regelen door je vergoeding omhoog te doen. Door opleidingen tot event manager te volgen kan je je kennis vergroten en daardoor een beter uurtarief verantwoorden.

Daarnaast is het aangeraden om als zzp’er de belasting op elke factuur apart te zetten. Dit moet je immers afdragen per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als je het zelf doet. Zzp’ers die dit niet op de goede manier fixen komen soms voor vervelende problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe jij altijd correct je boekhouding zonder dat jij hiervoor veel kennis nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP event manager? Door je op de juiste manier voor te bereiden kun je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.