ZZP financieel adviseur, wat is het ZZP financieel adviseur tarief?

Je kunt als financieel adviseur in dienst zijn bij een bedrijf of aan het werk gaan als zelfstandig ondernemer. In dienst krijg je een vast salaris, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als financieel adviseur ZZP profiteer je van meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Allebei de keuzes hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP financieel adviseur en de keuzes die daarbij komen kijken. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP financieel adviseur tarief en hoe jij dit kan vaststellen. Daarnaast leg ik je uit hoe het zit met een financieel adviseur opleiding en hoe je hierdoor je uurtarief kan opvoeren. Wat verdient een financieel adviseur ZZP?

ZZP financieel adviseur tarief

Als zzp’er bepaal jij op eigen houtje je uurtarief en zo hoeveel jij kunt beuren. Toch is het voor ieder beroep anders en dat geldt zeker voor financieel adviseur zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal je het noodzakelijke salaris.

Je tarief als financieel adviseur zzp’er hangt af van de kosten die je moet maken, personeel dat je wellicht inhuurt en de kosten die je hebt om jouw bedrijf moet promoten bij mogelijke klanten. Wees waakzaam dat alle kosten die je maakt in je vergoeding verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een financieel adviseur ligt rond de €40 (laag) en €75 (hoog) per uur. Het is goed om te onthouden dat dit bedrag bruto is en enkel een schatting.

Hieronder lees je enkele rekenvoorbeelden van de verdiensten die je kan hebben als ZZP financieel adviseur per maand en per jaar. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van de gemiddelde week werken van 35,7 uur (standaard in NL) en één maand rust. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in enkele situaties ver van de realiteit liggen. Dat heeft te maken met o.a. ervarenheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 5712Verdiensten per maand (hoog)€ 10710
Verdiensten per jaar (laag)€ 62832Verdiensten per jaar (hoog)€ 117810

Een financieel adviseur ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat de vergoeding bruto is. Als zelfstandige moet je zelf nog de inkomstenbelasting betalen naast alle andere kosten die noodzakelijk zijn om dat bedrag te kunnen verdienen. In dit artikel kan je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten leggen. Dit bedrag kan je omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP slim in te zetten.

Als zzp’er krijg je niet vanzelfsprekend een salarisverhoging. Dat zou jij zelf moeten regelen door je uurtarief omhoog te gooien. Door opleidingen tot financieel adviseur te voltooien kun jij jouw kunde vergroten en hierdoor een beter uurtarief rechtvaardigen.

Tevens is het goed om als zzp’er de voorbelasting van iedere factuur aan de kant te zetten. Dit bedrag moet je altijd afstaan per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als je dat zelfstandig doet. Zzp’ers die dat niet op de goede manier afdragen komen vaak voor vervelende verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij op de goede manier je boekhouding zonder dat je hiervoor veel knowhow nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP financieel adviseur? Door je op de juiste manier voor te bereiden kan je profiteren van meer vrijheid en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!