ZZP fysiotherapie, wat is het ZZP fysiotherapie tarief?

Je kunt als fysiotherapie in dienst zijn bij een business of aan het werk gaan als zelfstandig ondernemer. In dienstverband ontvang je een vast loon, secundaire voorwaarden en meer vastigheid. Als fysiotherapie ZZP heb je meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Beide manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je alles over een ZZP fysiotherapie en de opties die hierbij horen. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP fysiotherapie tarief en hoe je dit kan bepalen. Ook leg ik je uit hoe het zit met een fysiotherapie opleiding en hoe je daardoor je uurtarief kunt opvoeren. Wat verdient een fysiotherapie ZZP?

ZZP fysiotherapie tarief

Als zzp’er bepaal jij zelf je uurtarief en zodoende wat jij kunt verdienen. Toch is het voor elk vak anders en dat gaat zeker op voor fysiotherapie zzp. Afhankelijk van je organisatie beding jij het benodigde uurtarief.

Je tarief als fysiotherapie zzp’er hangt af van de kosten die je maakt, personeel dat je wellicht inhuurt en de kosten die je draagt om jouw zaak onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Wees waakzaam dat alle kosten die je maakt in je salaris verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een fysiotherapie ligt rond de €40 (laag) en €75 (hoog) per uur. Het is belangrijk om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een schatting.

Hier vind je enkele voorbeelden van de verdiensten die je kan hebben als ZZP fysiotherapie per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van een standaard week werken van 35,7 uren (gemiddelde in NL) en 1 maand niet werken. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in vele situaties ver van de praktijk staan. Dat heeft te maken met niet op de laatste plaats bedrevenheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 5712Verdiensten per maand (hoog)€ 10710
Verdiensten per jaar (laag)€ 62832Verdiensten per jaar (hoog)€ 117810

Een fysiotherapie ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat de vergoeding bruto is. Als ondernemer moet je zelf immers de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere eventuele kosten die nodig zijn om je geld te kunnen verdienen. In het volgende artikel kan je meer informatie vinden over hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten leggen. Dat bedrag kun jij verminderen door het belastingvoordeel ZZP slim in te zetten.

Als zzp’er ontvang je niet vanzelfsprekend een salarisverhoging. Dat zou jij zelfstandig moeten fixen door je tarief omhoog te gooien. Door opleidingen tot fysiotherapie te volgen kun je je bekwaamheid vergroten en hierdoor een beter uurtarief rechtvaardigen.

Tevens is het aan te raden om als zelfstandige de voorbelasting op elke factuur opzij te zetten. Dat moet je namelijk betalen per jaar of kwartaal. Je kunt hier de BTW berekenen als je dit zelfstandig doet. Zzp’ers die dat niet op de goede manier noteren komen vaak voor vervelende verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je gemakkelijk je administratie zonder dat jij daarvoor veel knowhow nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP fysiotherapie? Door je goed voor te bereiden kan je genieten van meer autonomie en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.