ZZP helpende, wat is het ZZP helpende tarief?

Je kunt als helpende werken bij een bedrijf of aan de bak gaan als zzp’er. In loondienst ontvang je een salaris, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als helpende ZZP heb je meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Allebei de opties hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP helpende en de opties die daarbij komen kijken. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP helpende tarief en hoe je dat kunt vaststellen. Ook leg ik je uit hoe het geregeld is met een helpende opleiding en hoe je daardoor je uurtarief kunt vergroten. Wat verdient een helpende ZZP?

ZZP helpende tarief

Als zelfstandige bepaal je zelf je uurtarief en zo hoeveel jij kunt verdienen. Toch is het voor elk vakgebied verschillend en dat geldt zeker voor helpende zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal jij het noodzakelijke salaris.

Je tarief als helpende zzp’er is afhankelijk van de kosten die je maakt, zzp’ers die je eventueel inhuurt en de kosten die je hebt om je organisatie onder de aandacht te brengen bij toekomstige afnemers. Let erop dat alle kosten die jij maakt in je vergoeding verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een helpende zit tussen de €25 (laag) en €55 (hoog) per uur. Het is verstandig om te onthouden dat dit bedrag bruto is en slechts een richtlijn.

Hier vind je een aantal rekenvoorbeelden van de inkomsten die jij kunt hebben als ZZP helpende per maand en per jaar. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de gemiddelde werkweek van 35,7 uur (standaard in NL) en één maand niet werken. De bedragen zijn een richtlijn en kunnen in bepaalde situaties ver van de realiteit liggen. Dit heeft te maken met o.a. ervarenheid en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 7854
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 86394

Een helpende ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat je inkomen bruto is. Als ondernemer moet je zelf altijd de inkomstenbelasting betalen naast alle andere eventuele kosten die noodzakelijk zijn om je geld te verdienen. In dit artikel kun je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten leggen. Dit bedrag kun jij omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP goed te gebruiken.

Als ondernemer ontvang je niet automatisch een verhoging in loon. Dit zou je zelf moeten afdwingen door je tarief omhoog te doen. Door opleidingen tot helpende te doen kun je jouw kunde vergroten en daardoor een hoger uurtarief afdwingen.

Bovendien is het verstandig om als zelfstandige de belasting van iedere factuur apart te zetten. Dit bedrag moet je altijd afdragen per jaar of drie maanden. Je kan op de volgende pagina de BTW berekenen als jij dit handmatig doet. Zzp’ers die dit niet goed fixen komen vaak voor nare verrassingen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je altijd correct je boekhouding zonder dat je daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP helpende? Door je correct voor te bereiden kun je profiteren van meer onafhankelijkheid en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.