ZZP hovenier, wat is het ZZP hovenier tarief?

Je kan als een hovenier in loondienst gaan bij een business of aan klussen gaan als zzp’er. In dienst krijg je een vast salaris, secundaire voorwaarden en meer zekerheid. Als hovenier ZZP heb je meer vrijheid en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP hovenier en de opties die daarbij komen kijken. We gaan in op het standaard ZZP hovenier tarief en hoe je dat kan bepalen. Eveneens leg ik je uit hoe het geregeld is met een hovenier opleiding en hoe jij hierdoor je tarief kunt opvoeren. Wat verdient een hovenier ZZP?

ZZP hovenier tarief

Als ondernemer bepaal jij op eigen houtje je tarief en daarmee wat je kunt binnenhalen. Toch is het voor elk vakgebied anders en dat gaat zeker op voor hovenier zzp. Afhankelijk van je organisatie bepaal jij het noodzakelijke tarief.

Je tarief als hovenier zzp’er is afhankelijk van de kosten die je moet maken, werknemers die je wellicht inschakelt en de lasten die je draagt om je zaak moet promoten bij potentiële afnemers. Pas op dat alle kosten die je maakt in je tarief verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een hovenier zit rond de €25 (laag) en €50 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te onthouden dat dit bedrag bruto is en enkel een richtlijn.

Hieronder vind je een aantal richtlijnen van de verdiensten die je kan ontvangen als ZZP hovenier per maand en per jaar. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van een standaard werkweek van 35,7 uur (standaard in NL) en 1 maand vakantie. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in enkele situaties ver van de praktijk staan. Dit heeft te maken met o.a. ervarenheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 7140
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 78540

Een hovenier ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat de vergoeding bruto is. Als zzp’er moet jij zelf nog de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere eventuele kosten die nodig zijn om zulke bedragen te verdienen. In dit artikel kan je meer informatie vinden over hoeveel inkomstenbelasting zzp jij opzij zou moeten leggen. Dat bedrag kan jij verminderen door het belastingvoordeel ZZP slim in te zetten.

Als zelfstandige krijg je niet automatisch een loonsverhoging. Dat zou je zelf moeten regelen door je uurtarief omhoog te doen. Door opleidingen tot hovenier te volgen kun jij je bekwaamheid vergroten en hierdoor een hoger uurtarief afdwingen.

Daarnaast is het aan te raden om als zelfstandige de voorbelasting van elke factuur apart te zetten. Dit moet je namelijk afstaan per jaar of kwartaal. Je kan op de volgende pagina de BTW berekenen als jij het zelf gaat doen. Zzp’ers die dat niet juist noteren komen vaak voor vervelende problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je altijd correct je boekhouding zonder dat jij daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP hovenier? Door je goed voor te bereiden kan je profiteren van meer onafhankelijkheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!