ZZP jurist, wat is het ZZP jurist tarief?

Je kan als jurist in dienst zijn bij een business of aan het werk gaan als zelfstandige. In dienstverband krijg je een salaris, secundaire voorwaarden en meer vastigheid. Als jurist ZZP profiteer je van meer autonomie en kun je je eigen ZZP tarief bepalen. Allebei de opties hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP jurist en de opties die daarbij passen. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP jurist tarief en hoe jij dat kan vastleggen. Daarnaast leg ik je uit hoe het zit met een jurist opleiding en hoe je hierdoor je tarief kunt opvoeren. Wat verdient een jurist ZZP?

ZZP jurist tarief

Als ondernemer bepaal jij zelfstandig je tarief en zo hoeveel jij kunt beuren. Toch is het voor ieder beroep verschillend en dat geldt zeker voor jurist zzp. Afhankelijk van jouw organisatie beding je het benodigde tarief.

Je tarief als jurist zzp’er is afhankelijk van de kosten die je moet maken, personeel dat je wellicht inschakelt en de lasten die je hebt om je bedrijf moet promoten bij toekomstige klanten. Pas op dat alle kosten die je maakt in je vergoeding verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een jurist ligt rond de €80 (laag) en €150 (hoog) p/u. Het is verstandig om te onthouden dat dit bedrag bruto is en enkel een schatting.

Hier lees je enkele rekenvoorbeelden van de verdiensten die jij kunt hebben als ZZP jurist per maand en per jaar. In onderstaande rekenvoorbeeld gaan we uit van een gemiddelde werkweek van 35,7 uren (standaard in NL) en 1 maand vrij. De genoemde bedragen zijn een richtlijn en kunnen in vele situaties ver van de praktijk staan. Dat heeft te maken met o.a. ervarenheid en opleiding.

Verdiensten per maand (laag)€ 11424Verdiensten per maand (hoog)€ 21420
Verdiensten per jaar (laag)€ 125664Verdiensten per jaar (hoog)€ 235620

Een jurist ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat het bedrag bruto is. Als zelfstandige moet jij zelfstandig immers de inkomstenbelasting betalen naast alle andere kosten die noodzakelijk zijn om je geld te verdienen. In dit artikel kan je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten zetten. Dat bedrag kan je omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP goed te gebruiken.

Als zelfstandige ontvang je niet standaard een verhoging in loon. Een verhoging zou je zelf moeten afdwingen door jouw uurtarief te verhogen. Door opleidingen tot jurist te doen kun jij je kunde vergroten en hierdoor een hoger uurloon verdedigen.

Tevens is het verstandig om als zzp’er de belasting op elke factuur opzij te zetten. Deze BTW moet je namelijk betalen per jaar of drie maanden. Je kunt hier de BTW berekenen als jij het zelf doet. Ondernemers die dat niet op de goede manier fixen komen meestal voor nare problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe jij op de goede manier je boekhouding zonder dat jij daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP jurist? Door je goed voor te bereiden kun je profiteren van meer autonomie en een hoog salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.