ZZP koerier, wat is het ZZP koerier tarief?

Je kan als koerier in loondienst gaan bij een business of aan het werk gaan als zelfstandig ondernemer. In loondienst ontvang je een salaris, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als koerier ZZP heb je meer autonomie en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Allebei de manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP koerier en de keuzes die daarbij passen. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP koerier tarief en hoe jij dit kan vastleggen. Eveneens vertel ik je hoe het zit met een koerier opleiding en hoe je daardoor je tarief kan vergroten. Wat verdient een koerier ZZP?

ZZP koerier tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal je persoonlijk je tarief en zodoende hoeveel jij kan binnenhalen. Toch is het voor ieder beroep verschillend en dat gaat zeker op voor koerier zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf beding je het noodzakelijke uurloon.

Je tarief als koerier zzp’er is onderhevig aan de kosten die je maakt, werknemers die je wellicht nodig hebt en de lasten die je draagt om jouw organisatie onder de aandacht te brengen bij toekomstige klanten. Wees waakzaam dat alle kosten die je maakt in je tarief verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een koerier zit rond de €20 (laag) en €35 (hoog) per uur. Het is goed om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een richtlijn.

Hieronder lees je enkele rekenvoorbeelden van de inkomsten die je kan verdienen als ZZP koerier per maand en per jaar. In dit voorbeeld gaan we uit van een standaard werkweek van 35,7 uren (gemiddelde in Nederland) en 1 maand niet werken. De bedragen zijn een schatting en kunnen in enkele situaties ver van de realiteit staan. Dat heeft te maken met o.a. ervarenheid en kennis.

Verdiensten per maand (laag)€ 2856Verdiensten per maand (hoog)€ 4998
Verdiensten per jaar (laag)€ 31416Verdiensten per jaar (hoog)€ 54978

Een koerier ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat het genoemde bedrag bruto is. Als zelfstandige moet je zelfstandig nog de inkomstenbelasting betalen naast alle andere kosten die nodig zijn om je geld te kunnen verdienen. In dit artikel kan je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten zetten. Dat bedrag kun je verminderen door het belastingvoordeel ZZP slim in te zetten.

Als zelfstandige krijg je nooit vanzelfsprekend een salarisverhoging. Een verhoging zou je zelf moeten fixen door je uurloon omhoog te doen. Door opleidingen tot koerier te volgen kun jij jouw kennis vergroten en hierdoor een hoger uurloon rechtvaardigen.

Tevens is het goed om als zelfstandige zonder personeel de BTW van iedere factuur aan de kant te zetten. Dat moet je immers afstaan per jaar of drie maanden. Je kan op de volgende pagina de BTW berekenen als je het zelfstandig doet. Zelfstandigen die dit niet op de goede manier noteren komen altijd voor onnodige verrassingen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij op de goede manier je administratie zonder dat jij hiervoor veel knowhow nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP koerier? Door je correct voor te bereiden kun je profiteren van meer vrijheid en een hoog salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.