ZZP kok, wat is het ZZP kok tarief?

Je kan als een kok in loondienst gaan bij een business of aan het werk gaan als zzp’er. In dienst krijg je een salaris, goede voorwaarden en meer vastigheid. Als kok ZZP heb je meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP kok en de keuzes die hierbij passen. We gaan in op het standaard ZZP kok tarief en hoe jij dat kunt berekenen. Daarnaast vertel ik je hoe het zit met een kok opleiding en hoe jij hiermee je tarief kunt opvoeren. Wat verdient een kok ZZP?

ZZP kok tarief

Als zelfstandige bepaal jij zelf je uurtarief en daarmee hoeveel jij kan beuren. Toch is het voor ieder vak anders en dat gaat zeker op voor kok zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal je het noodzakelijke uurloon.

Je tarief als kok zzp’er hangt af van de kosten die je moet maken, personeel dat je mogelijk inschakelt en de kosten die je draagt om jouw organisatie onder de aandacht te brengen bij toekomstige afnemers. Let erop dat alle kosten die jij maakt in je vergoeding verwerkt moeten zijn, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een kok ligt rond de €25 (laag) en €55 (hoog) per uur. Het is belangrijk om te beseffen dat dit bedrag bruto is en enkel een schatting.

Hier lees je enkele rekenvoorbeelden van de inkomsten die je kunt hebben als ZZP kok per maand en per jaar. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van een standaard werkweek van 35,7 uren (gemiddelde in Nederland) en 1 maand vakantie. De genoemde bedragen zijn een schatting en kunnen in enkele situaties ver van de realiteit staan. Dat heeft te maken met bijvoorbeeld ervaring en scholing.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 7854
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 86394

Een kok ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat je inkomen bruto is. Als zelfstandige moet jij zelfstandig altijd de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere eventuele kosten die noodzakelijk zijn om je geld te verdienen. In dit artikel kun je meer informatie vinden over hoeveel inkomstenbelasting zzp jij opzij zou moeten zetten. Dat bedrag kan jij verlagen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als zelfstandige ontvang je niet standaard een loonsverhoging. Een verhoging zou jij zelfstandig moeten regelen door je vergoeding omhoog te doen. Door opleidingen tot kok te doen kan jij jouw kennis vergroten en daardoor een hoger tarief rechtvaardigen.

Daarnaast is het verstandig om als zelfstandige zonder personeel de voorbelasting op iedere factuur aan de kant te zetten. Deze BTW moet je altijd betalen per jaar of drie maanden. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als jij het zelfstandig doet. Zzp’ers die dat niet juist afdragen komen vaak voor onnodige problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij op de goede manier je boekhouding zonder dat je hiervoor veel knowhow nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP kok? Door je correct voor te bereiden kun je profiteren van meer onafhankelijkheid en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!