ZZP kraanmachinist, wat is het ZZP kraanmachinist tarief?

Je kan als kraanmachinist werken bij een organisatie of aan klussen gaan als zelfstandige. In loondienst ontvang je een salaris, goede voorwaarden en meer veiligheid. Als kraanmachinist ZZP heb je meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je alles over een ZZP kraanmachinist en de keuzes die hierbij passen. We gaan in op het standaard ZZP kraanmachinist tarief en hoe je dat kan berekenen. Daarnaast leg ik je uit hoe het geregeld is met een kraanmachinist opleiding en hoe je daardoor je tarief kunt opvoeren. Wat verdient een kraanmachinist ZZP?

ZZP kraanmachinist tarief

Als ondernemer bepaal jij zelf je uurtarief en zodoende wat je kan beuren. Toch is het voor elk ambacht anders en dat geldt zeker voor kraanmachinist zzp. Afhankelijk van jouw organisatie bepaal jij het benodigde tarief.

Je tarief als kraanmachinist zzp’er heeft te maken met de kosten die je maakt, zzp’ers die je mogelijk inhuurt en de kosten die je draagt om je zaak moet promoten bij toekomstige klanten. Let erop dat alle kosten die jij maakt in je factuur verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een kraanmachinist zit tussen de €25 (laag) en €45 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te beseffen dat dit bedrag bruto is en enkel een gemiddelde.

Hier lees je enkele rekenvoorbeelden van de inkomsten die jij kan hebben als ZZP kraanmachinist per maand en per jaar. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de standaard week werken van 35,7 uren (gemiddelde in ons land) en één maand rust. De genoemde bedragen zijn een schatting en kunnen in sommige situaties ver van de realiteit staan. Dit heeft te maken met o.a. bedrevenheid en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 6426
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 70686

Een kraanmachinist ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat het genoemde bedrag bruto is. Als zelfstandige moet jij zelf altijd de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere kosten die noodzakelijk zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In dit artikel kan je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten leggen. Dit bedrag kun je verlagen door het belastingvoordeel ZZP slim te gebruiken.

Als ondernemer ontvang je niet vanzelfsprekend een verhoging in loon. Een verhoging zou jij zelfstandig moeten regelen door je vergoeding te verhogen. Door opleidingen tot kraanmachinist te doen kun je je kunde vergroten en hierdoor een beter uurtarief afdwingen.

Bovendien is het goed om als zelfstandige zonder personeel de BTW op iedere factuur apart te zetten. Dat moet je immers betalen per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als jij dat zelfstandig doet. Ondernemers die dat niet goed fixen komen meestal voor onnodige verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe jij gemakkelijk je boekhouding zonder dat je hiervoor veel kennis nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP kraanmachinist? Door je correct voor te bereiden kan je profiteren van meer vrijheid en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!