ZZP laborant, wat is het ZZP laborant tarief?

Je kan als een laborant in dienst gaan bij een business of aan klussen gaan als zelfstandige zonder personeel. In dienstverband krijg je een vast bedrag, aanvullende voorwaarden en meer veiligheid. Als laborant ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Allebei de opties hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP laborant en de kanttekeningen die hierbij horen. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP laborant tarief en hoe je dit kunt instellen. Eveneens vertel ik je hoe het zit met een laborant opleiding en hoe je daardoor je tarief kunt verhogen. Wat verdient een laborant ZZP?

ZZP laborant tarief

Als zzp’er bepaal je zelf je tarief en zo wat jij kunt verdienen. Toch is het voor ieder vakgebied anders en dat geldt zeker voor laborant zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf bepaal jij het noodzakelijke uurtarief.

Je tarief als laborant zzp’er heeft te maken met de kosten die je maakt, zzp’ers die je eventueel inhuurt en de kosten die je moet maken om je organisatie onder de aandacht te brengen bij toekomstige klanten. Pas op dat alle kosten die je maakt in je uurtarief verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een laborant zit tussen de €25 (laag) en €40 (hoog) per uur. Het is verstandig om te je te realiseren dat dit bedrag bruto is en slechts een inschatting.

Hier lees je een aantal voorbeelden van de inkomsten die je kunt hebben als ZZP laborant per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van een gemiddelde werkweek van 35,7 uur (gemiddelde in ons land) en 1 maand niet werken. De genoemde bedragen zijn een schatting en kunnen in enkele situaties ver van de realiteit liggen. Dit heeft te maken met niet op de laatste plaats vaardigheid en opleiding.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 5712
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 62832

Een laborant ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat het bedrag bruto is. Als ondernemer moet je zelf immers de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere uitgaven die nodig zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In dit artikel kan je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten zetten. Dit bedrag kan je verminderen door het belastingvoordeel ZZP juist te gebruiken.

Als zelfstandige ontvang je niet automatisch een loonsverhoging. Dit zou je zelfstandig moeten regelen door je uurtarief omhoog te gooien. Door opleidingen tot laborant te voltooien kan je jouw knowhow vergroten en hierdoor een hoger uurtarief verantwoorden.

Daarnaast is het handig om als zzp’er de voorbelasting van iedere factuur opzij te zetten. Deze BTW moet je namelijk betalen per jaar of drie maanden. Je kunt hier de BTW berekenen als jij dit zelf doet. Zzp’ers die dit niet correct fixen komen vaak voor onnodige verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe jij op de goede manier je administratie zonder dat jij hiervoor veel ervaring nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP laborant? Door je goed voor te bereiden kun je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.