ZZP logistiek, wat is het ZZP logistiek tarief?

Je kan als een logistiek in loondienst gaan bij een business of aan klussen gaan als zelfstandige zonder personeel. In dienst krijg je een salaris, goede voorwaarden en meer vastigheid. Als logistiek ZZP profiteer je van meer autonomie en kun je je eigen ZZP tarief bepalen. Beide keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP logistiek en de opties die daarbij komen kijken. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP logistiek tarief en hoe je dat kunt vaststellen. Daarnaast leg ik je uit hoe het zit met een logistiek opleiding en hoe je hiermee je uurloon kunt opvoeren. Wat verdient een logistiek ZZP?

ZZP logistiek tarief

Als zzp’er bepaal jij persoonlijk je tarief en daarmee wat je kan binnenhalen. Toch is het voor elk beroep anders en dat gaat zeker op voor logistiek zzp. Afhankelijk van je bedrijf beding jij het benodigde uurtarief.

Je tarief als logistiek zzp’er is afhankelijk van de kosten die je moet maken, mensen die je mogelijk inhuurt en de kosten die je moet maken om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij mogelijke afnemers. Let erop dat alle kosten die jij maakt in je vergoeding verwerkt moeten zijn, inclusief je pensioen!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een logistiek zit rond de €20 (laag) en €35 (hoog) p/u. Het is verstandig om te onthouden dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een richtlijn.

Hieronder lees je een aantal richtlijnen van de verdiensten die je kan hebben als ZZP logistiek per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van de standaard week werken van 35,7 uur (gemiddelde in Nederland) en één maand rust. De genoemde bedragen zijn een inschatting en kunnen in enkele situaties ver van de realiteit liggen. Dat heeft te maken met bijvoorbeeld ervaring en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 2856Verdiensten per maand (hoog)€ 4998
Verdiensten per jaar (laag)€ 31416Verdiensten per jaar (hoog)€ 54978

Een logistiek ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat de vergoeding bruto is. Als ondernemer moet jij zelf immers de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere uitgaven die noodzakelijk zijn om dat bedrag te kunnen verdienen. In het volgende artikel kun je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp jij opzij zou moeten zetten. Dit bedrag kan jij verlagen door het belastingvoordeel ZZP juist te gebruiken.

Als ondernemer krijg je nooit vanzelfsprekend een loonsverhoging. Dat zou jij zelf moeten fixen door jouw vergoeding te verhogen. Door opleidingen tot logistiek te doen kun jij jouw kennis vergroten en daardoor een beter uurloon afdwingen.

Tevens is het handig om als zzp’er de belasting op elke factuur aan de kant te zetten. Dit moet je altijd afdragen per jaar of drie maanden. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als je dit zelfstandig doet. Zelfstandigen die dit niet juist fixen komen soms voor nare problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe je op de goede manier je boekhouding zonder dat jij daarvoor veel kennis nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP logistiek? Door je correct voor te bereiden kan je genieten van meer autonomie en een hoger salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.