ZZP loodgieter, wat is het ZZP loodgieter tarief?

Je kunt als loodgieter werken bij een organisatie of aan klussen gaan als zelfstandig ondernemer. In loondienst krijg je een vast loon, goede voorwaarden en meer vastigheid. Als loodgieter ZZP heb je meer autonomie en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Beide keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP loodgieter en de opties die daarbij passen. We gaan in op het standaard ZZP loodgieter tarief en hoe je dat kan vastleggen. Ook vertel ik je hoe het zit met een loodgieter opleiding en hoe jij daardoor je uurtarief kunt verhogen. Wat verdient een loodgieter ZZP?

Verdiensten per maand (laag)€ 5712Verdiensten per maand (hoog)€ 11424
Verdiensten per jaar (laag)€ 62832Verdiensten per jaar (hoog)€ 125664

ZZP loodgieter tarief 2024

Als zelfstandige bepaal je zelfstandig je uurtarief en daarmee hoeveel jij kan binnenhalen. Toch is het voor elk ambacht verschillend en dat gaat zeker op voor loodgieter zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf beding je het noodzakelijke salaris.

Je tarief als loodgieter zzp’er is afhankelijk van de kosten die je moet maken, werknemers die je eventueel inhuurt en de kosten die je moet maken om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij toekomstige klanten. Pas op dat alle kosten die jij maakt in je vergoeding verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een loodgieter zit tussen de €40 (laag) en €80 (hoog) per uur. Het is belangrijk om te je te realiseren dat dit bedrag bruto is en slechts een schatting.

Hier lees je enkele rekenvoorbeelden van de inkomsten die jij kan hebben als ZZP loodgieter per maand en per jaar. In onderstaande voorbeeld gaan we uit van de gemiddelde week werken van 35,7 uren (standaard in NL) en één maand vrij. De genoemde bedragen zijn een richtlijn en kunnen in bepaalde situaties ver van de praktijk staan. Dit heeft te maken met o.a. vaardigheid en scholing.

Een loodgieter ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat het bedrag bruto is. Als ondernemer moet je zelf altijd de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere uitgaven die noodzakelijk zijn om dat bedrag te kunnen verdienen. In het volgende artikel kan je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten leggen. Dat bedrag kun je omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP slim in te zetten.

Als ondernemer krijg je nooit standaard een verhoging in loon. Dat zou jij zelf moeten afdwingen door je tarief te verhogen. Door opleidingen tot loodgieter te voltooien kan jij je kennis vergroten en hierdoor een beter uurtarief verantwoorden.

Daarnaast is het aangeraden om als zelfstandige zonder personeel de BTW op iedere factuur apart te zetten. Dit bedrag moet je immers betalen per jaar of drie maanden. Je kan op de volgende pagina de BTW berekenen als jij het handmatig gaat doen. Zzp’ers die dit niet goed fixen komen soms voor vervelende problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij gemakkelijk je boekhouding zonder dat jij hiervoor veel ervaring nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP loodgieter? Door je correct voor te bereiden kan je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoog salaris!

Top boekhoudprogramma's