ZZP magazijnmedewerker, wat is het ZZP magazijnmedewerker tarief?

Je kan als een magazijnmedewerker werken bij een organisatie of aan het werk gaan als zelfstandige. In dienstverband krijg je een vast salaris, aanvullende voorwaarden en meer veiligheid. Als magazijnmedewerker ZZP profiteer je van meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Beide keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je alles over een ZZP magazijnmedewerker en de opties die hierbij horen. We gaan in op het standaard ZZP magazijnmedewerker tarief en hoe je dat kunt vastleggen. Ook leg ik je uit hoe het zit met een magazijnmedewerker opleiding en hoe jij daardoor je tarief kan vergroten. Wat verdient een magazijnmedewerker ZZP?

ZZP magazijnmedewerker tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal jij zelfstandig je tarief en daarmee hoeveel je kunt verdienen. Toch is het voor elk beroep verschillend en dat geldt zeker voor magazijnmedewerker zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf beding je het noodzakelijke tarief.

Je tarief als magazijnmedewerker zzp’er heeft te maken met de kosten die je moet maken, mensen die je wellicht nodig hebt en de kosten die je hebt om je organisatie onder de aandacht te brengen bij mogelijke afnemers. Wees waakzaam dat alle kosten die jij maakt in je salaris verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een magazijnmedewerker zit tussen de €16 (laag) en €30 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te je te realiseren dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een gemiddelde.

Hier lees je een aantal richtlijnen van de inkomsten die jij kan verdienen als ZZP magazijnmedewerker per maand en per jaar. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van de gemiddelde week werken van 35,7 uren (gemiddelde in NL) en één maand niet werken. De bedragen zijn een richtlijn en kunnen in sommige situaties ver van de praktijk staan. Dat heeft te maken met o.a. ervarenheid en kennis.

Verdiensten per maand (laag)€ 2284.8Verdiensten per maand (hoog)€ 4284
Verdiensten per jaar (laag)€ 25132.8Verdiensten per jaar (hoog)€ 47124

Een magazijnmedewerker ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat het genoemde bedrag bruto is. Als zelfstandige moet je zelf nog de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere eventuele kosten die nodig zijn om je geld te verdienen. In het volgende artikel kan je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp jij opzij zou moeten leggen. Dat bedrag kun je verlagen door het belastingvoordeel ZZP slim in te zetten.

Als ondernemer ontvang je nooit automatisch een verhoging in loon. Dat zou je zelfstandig moeten fixen door je uurtarief omhoog te gooien. Door opleidingen tot magazijnmedewerker te volgen kan je je bekwaamheid vergroten en daardoor een beter uurtarief rechtvaardigen.

Tevens is het verstandig om als zelfstandige zonder personeel de BTW op iedere factuur aan de kant te zetten. Dat moet je altijd afdragen per jaar of drie maanden. Je kan op de volgende pagina de BTW berekenen als jij dit handmatig doet. Zzp’ers die dit niet op de goede manier afdragen komen soms voor onnodige problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij op de goede manier je boekhouding zonder dat je daarvoor veel knowhow nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP magazijnmedewerker? Door je correct voor te bereiden kun je profiteren van meer autonomie en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.