ZZP mondhygienist, wat is het ZZP mondhygienist tarief?

Je kan als een mondhygienist werken bij een business of aan het werk gaan als zelfstandige zonder personeel. In dienstverband krijg je een vast bedrag, aanvullende voorwaarden en meer vastigheid. Als mondhygienist ZZP profiteer je van meer autonomie en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP mondhygienist en de mogelijkheden die daarbij passen. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP mondhygienist tarief en hoe jij dat kunt vastleggen. Ook leg ik je uit hoe het zit met een mondhygienist opleiding en hoe je hiermee je uurloon kan vergroten. Wat verdient een mondhygienist ZZP?

ZZP mondhygienist tarief

Als ondernemer bepaal je persoonlijk je uurtarief en zodoende hoeveel je kunt beuren. Toch is het voor elk beroep anders en dat geldt zeker voor mondhygienist zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf beding je het benodigde tarief.

Je tarief als mondhygienist zzp’er is onderhevig aan de kosten die je maakt, mensen die je mogelijk inhuurt en de lasten die je hebt om je bedrijf moet promoten bij toekomstige afnemers. Let erop dat alle kosten die jij maakt in je factuur verwerkt moeten zijn, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een mondhygienist zit tussen de €45 (laag) en €75 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te je te realiseren dat dit bedrag bruto is en slechts een schatting.

Hier lees je een aantal voorbeelden van de verdiensten die je kunt hebben als ZZP mondhygienist per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van een standaard week werken van 35,7 uren (gemiddelde in ons land) en één maand vrij. De genoemde bedragen zijn een schatting en kunnen in enkele situaties ver van de praktijk liggen. Dat heeft te maken met o.a. ervarenheid en opleiding.

Verdiensten per maand (laag)€ 6426Verdiensten per maand (hoog)€ 10710
Verdiensten per jaar (laag)€ 70686Verdiensten per jaar (hoog)€ 117810

Een mondhygienist ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat de vergoeding bruto is. Als zelfstandige moet jij zelf immers de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere kosten die noodzakelijk zijn om zulke bedragen te verdienen. In het volgende artikel kun je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten leggen. Dat bedrag kan jij verlagen door het belastingvoordeel ZZP slim te gebruiken.

Als ondernemer krijg je nooit standaard een verhoging in loon. Een verhoging zou je zelf moeten afdwingen door jouw tarief omhoog te gooien. Door opleidingen tot mondhygienist te voltooien kan jij je knowhow vergroten en daardoor een beter uurloon verdedigen.

Bovendien is het aan te raden om als zelfstandige zonder personeel de belasting op iedere factuur apart te zetten. Deze BTW moet je immers afdragen per jaar of kwartaal. Je kan op de volgende pagina de BTW berekenen als jij het zelfstandig gaat doen. Zelfstandigen die dat niet correct noteren komen meestal voor vervelende problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij gemakkelijk je administratie zonder dat jij daarvoor veel knowhow nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP mondhygienist? Door je correct voor te bereiden kan je profiteren van meer onafhankelijkheid en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!