ZZP monetuer, wat is het ZZP monetuer tarief?

Je kunt als een monetuer in dienst gaan bij een business of aan de bak gaan als zelfstandig ondernemer. In dienstverband ontvang je een salaris, aanvullende voorwaarden en meer veiligheid. Als monetuer ZZP heb je meer vrijheid en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je alles over een ZZP monetuer en de kanttekeningen die hierbij passen. We gaan in op het gemiddelde ZZP monetuer tarief en hoe je dit kunt instellen. Eveneens vertel ik je hoe het geregeld is met een monetuer opleiding en hoe jij hiermee je uurtarief kan opvoeren. Wat verdient een monetuer ZZP?

ZZP monetuer tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal je persoonlijk je uurtarief en zodoende hoeveel je kunt beuren. Toch is het voor elk ambacht anders en dat geldt zeker voor monetuer zzp. Afhankelijk van je organisatie beding jij het benodigde salaris.

Je tarief als monetuer zzp’er is afhankelijk van de kosten die je moet maken, personeel dat je mogelijk inhuurt en de kosten die je hebt om jouw organisatie moet promoten bij potentiële klanten. Pas op dat alle kosten die jij maakt in je salaris verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een monetuer zit rond de €20 (laag) en €60 (hoog) p/u. Het is verstandig om te beseffen dat dit bedrag bruto is en enkel een richtlijn.

Hieronder lees je een aantal voorbeelden van de verdiensten die je kan verdienen als ZZP monetuer per maand en per jaar. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de standaard werkweek van 35,7 uur (standaard in Nederland) en 1 maand niet werken. De genoemde bedragen zijn een schatting en kunnen in bepaalde situaties ver van de realiteit staan. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld ervaring en opleiding.

Verdiensten per maand (laag)€ 2856Verdiensten per maand (hoog)€ 8568
Verdiensten per jaar (laag)€ 31416Verdiensten per jaar (hoog)€ 94248

Een monetuer ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat de vergoeding bruto is. Als zzp’er moet je zelf immers de inkomstenbelasting betalen naast alle andere uitgaven die nodig zijn om zulke bedragen te verdienen. In dit artikel kun je meer informatie vinden over hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten leggen. Dit bedrag kan je verlagen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als zelfstandige krijg je nooit automatisch een verhoging in loon. Dat zou jij zelf moeten regelen door je vergoeding omhoog te gooien. Door opleidingen tot monetuer te doen kan jij jouw bekwaamheid vergroten en hierdoor een hoger uurloon rechtvaardigen.

Bovendien is het aangeraden om als zelfstandige de BTW van elke factuur opzij te zetten. Dit moet je altijd afdragen per jaar of drie maanden. Je kunt hier de BTW berekenen als jij dat zelf gaat doen. Ondernemers die dit niet correct regelen komen meestal voor nare problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je eenvoudig je boekhouding zonder dat jij hiervoor veel knowhow nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP monetuer? Door je op de juiste manier voor te bereiden kun je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.