ZZP office manager, wat is het ZZP office manager tarief?

Je kunt als een office manager in loondienst gaan bij een organisatie of aan het werk gaan als zelfstandige zonder personeel. In loondienst ontvang je een vast loon, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als office manager ZZP profiteer je van meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Beide keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP office manager en de mogelijkheden die daarbij komen kijken. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP office manager tarief en hoe jij dat kan instellen. Daarnaast vertel ik je hoe het zit met een office manager opleiding en hoe je hiermee je uurtarief kunt verhogen. Wat verdient een office manager ZZP?

ZZP office manager tarief

Als zelfstandige bepaal je zelfstandig je tarief en daarmee hoeveel jij kunt verdienen. Toch is het voor elk beroep anders en dat gaat zeker op voor office manager zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal je het noodzakelijke salaris.

Je tarief als office manager zzp’er hangt af van de kosten die je maakt, werknemers die je wellicht nodig hebt en de kosten die je draagt om je organisatie moet promoten bij mogelijke klanten. Pas op dat alle kosten die jij maakt in je factuur verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een office manager zit tussen de €25 (laag) en €40 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te onthouden dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een schatting.

Hier lees je een aantal voorbeelden van de inkomsten die jij kan hebben als ZZP office manager per maand en per jaar. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van een gemiddelde week werken van 35,7 uur (gemiddelde in ons land) en één maand niet werken. De genoemde bedragen zijn een schatting en kunnen in enkele situaties ver van de praktijk staan. Dat heeft te maken met bijvoorbeeld ervaring en opleiding.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 5712
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 62832

Een office manager ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat je inkomen bruto is. Als ondernemer moet jij zelf altijd de inkomstenbelasting betalen naast alle andere uitgaven die nodig zijn om je geld te verdienen. In het volgende artikel kan je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten zetten. Dit bedrag kun je verminderen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als ondernemer krijg je niet automatisch een verhoging in loon. Dit zou jij zelfstandig moeten regelen door je vergoeding te verhogen. Door opleidingen tot office manager te voltooien kan je je knowhow vergroten en daardoor een hoger uurloon afdwingen.

Daarnaast is het aangeraden om als ondernemer de belasting op elke factuur aan de kant te zetten. Dit bedrag moet je altijd betalen per jaar of drie maanden. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als jij dit zelfstandig gaat doen. Ondernemers die dit niet goed regelen komen meestal voor vervelende problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je op de goede manier je boekhouding zonder dat je daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP office manager? Door je op de juiste manier voor te bereiden kun je genieten van meer vrijheid en een hoog salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!