ZZP opticien, wat is het ZZP opticien tarief?

Je kan als een opticien werken bij een business of aan het werk gaan als zelfstandig ondernemer. In dienstverband krijg je een vast salaris, goede voorwaarden en meer veiligheid. Als opticien ZZP heb je meer autonomie en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP opticien en de mogelijkheden die hierbij passen. We gaan in op het gemiddelde ZZP opticien tarief en hoe jij dat kan instellen. Ook leg ik je uit hoe het geregeld is met een opticien opleiding en hoe jij hierdoor je uurtarief kan vergroten. Wat verdient een opticien ZZP?

ZZP opticien tarief

Als zzp’er bepaal jij zelf je uurtarief en daarmee wat je kunt beuren. Toch is het voor ieder vak anders en dat gaat zeker op voor opticien zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal je het benodigde salaris.

Je tarief als opticien zzp’er hangt af van de kosten die je maakt, mensen die je eventueel inschakelt en de kosten die je draagt om jouw bedrijf moet promoten bij mogelijke afnemers. Pas op dat alle kosten die je maakt in je uurtarief verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een opticien zit rond de €35 (laag) en €55 (hoog) per uur. Het is goed om te je te realiseren dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een gemiddelde.

Hieronder lees je een aantal richtlijnen van de verdiensten die je kan ontvangen als ZZP opticien per maand en per jaar. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de standaard werkweek van 35,7 uren (gemiddelde in NL) en 1 maand vrij. De genoemde bedragen zijn een schatting en kunnen in enkele situaties ver van de realiteit staan. Dit heeft te maken met o.a. ervarenheid en opleiding.

Verdiensten per maand (laag)€ 4998Verdiensten per maand (hoog)€ 7854
Verdiensten per jaar (laag)€ 54978Verdiensten per jaar (hoog)€ 86394

Een opticien ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat de vergoeding bruto is. Als zzp’er moet jij zelfstandig nog de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere kosten die nodig zijn om je geld te verdienen. In dit artikel kun je meer informatie vinden over hoeveel inkomstenbelasting zzp jij opzij zou moeten zetten. Dat bedrag kun jij verlagen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als ondernemer krijg je nooit automatisch een salarisverhoging. Dit zou jij zelf moeten fixen door je uurtarief omhoog te doen. Door opleidingen tot opticien te voltooien kun je jouw kennis vergroten en hierdoor een beter uurloon afdwingen.

Tevens is het aan te raden om als zelfstandige zonder personeel de BTW op iedere factuur apart te zetten. Deze BTW moet je altijd afstaan per jaar of kwartaal. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als jij dat zelfstandig doet. Zelfstandigen die dat niet correct fixen komen vaak voor onnodige verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij gemakkelijk je boekhouding zonder dat jij daarvoor veel kennis nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP opticien? Door je goed voor te bereiden kun je profiteren van meer autonomie en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.