ZZP orthopedagoog, wat is het ZZP orthopedagoog tarief?

Je kunt als orthopedagoog in loondienst zijn bij een business of aan de bak gaan als zelfstandige. In dienstverband krijg je een vast salaris, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als orthopedagoog ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP tarief bepalen. Allebei de manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP orthopedagoog en de kanttekeningen die daarbij passen. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP orthopedagoog tarief en hoe jij dat kan vaststellen. Eveneens leg ik je uit hoe het zit met een orthopedagoog opleiding en hoe je hiermee je tarief kunt vergroten. Wat verdient een orthopedagoog ZZP?

ZZP orthopedagoog tarief

Als zelfstandige bepaal jij zelfstandig je uurtarief en zodoende wat jij kan binnenhalen. Toch is het voor elk beroep anders en dat gaat zeker op voor orthopedagoog zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf beding je het benodigde tarief.

Je tarief als orthopedagoog zzp’er heeft te maken met de kosten die je maakt, personeel dat je eventueel nodig hebt en de lasten die je hebt om jouw organisatie moet promoten bij toekomstige klanten. Wees waakzaam dat alle kosten die je maakt in je factuur verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een orthopedagoog zit rond de €40 (laag) en €75 (hoog) p/u. Het is goed om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een gemiddelde.

Hier lees je een aantal rekenvoorbeelden van de verdiensten die je kan verdienen als ZZP orthopedagoog per maand en per jaar. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van de gemiddelde werkweek van 35,7 uren (gemiddelde in ons land) en 1 maand vakantie. De bedragen zijn een schatting en kunnen in bepaalde situaties ver van de praktijk staan. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld ervaring en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 5712Verdiensten per maand (hoog)€ 10710
Verdiensten per jaar (laag)€ 62832Verdiensten per jaar (hoog)€ 117810

Een orthopedagoog ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat het bedrag bruto is. Als zelfstandige moet je zelf immers de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere eventuele kosten die noodzakelijk zijn om je geld te kunnen verdienen. In het volgende artikel kun je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten leggen. Dat bedrag kan je verminderen door het belastingvoordeel ZZP goed te gebruiken.

Als zzp’er krijg je niet standaard een loonsverhoging. Dit zou je zelfstandig moeten regelen door jouw vergoeding te verhogen. Door opleidingen tot orthopedagoog te voltooien kun je jouw knowhow vergroten en daardoor een beter uurtarief rechtvaardigen.

Bovendien is het aangeraden om als zzp’er de BTW op elke factuur apart te zetten. Dat moet je namelijk afdragen per jaar of drie maanden. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als jij het zelfstandig gaat doen. Zelfstandigen die dit niet goed fixen komen vaak voor nare verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe jij gemakkelijk je administratie zonder dat je daarvoor veel kennis nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP orthopedagoog? Door je goed voor te bereiden kun je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.