ZZP pedagogisch medewerker, wat is het ZZP pedagogisch medewerker tarief?

Je kunt als een pedagogisch medewerker in dienst gaan bij een organisatie of aan klussen gaan als zelfstandig ondernemer. In dienst ontvang je een vast bedrag, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als pedagogisch medewerker ZZP heb je meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP pedagogisch medewerker en de mogelijkheden die daarbij komen kijken. We gaan in op het standaard ZZP pedagogisch medewerker tarief en hoe je dit kunt vaststellen. Ook vertel ik je hoe het zit met een pedagogisch medewerker opleiding en hoe jij hierdoor je uurtarief kunt opvoeren. Wat verdient een pedagogisch medewerker ZZP?

ZZP pedagogisch medewerker tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal jij op eigen houtje je tarief en zodoende hoeveel jij kunt binnenhalen. Toch is het voor ieder beroep verschillend en dat gaat zeker op voor pedagogisch medewerker zzp. Afhankelijk van je bedrijf beding jij het noodzakelijke uurtarief.

Je tarief als pedagogisch medewerker zzp’er heeft te maken met de kosten die je moet maken, personeel dat je eventueel inhuurt en de lasten die je hebt om jouw zaak moet promoten bij toekomstige afnemers. Pas op dat alle kosten die jij maakt in je salaris verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een pedagogisch medewerker zit rond de €25 (laag) en €50 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te onthouden dat dit bedrag bruto is en slechts een gemiddelde.

Hieronder vind je een aantal rekenvoorbeelden van de inkomsten die je kan ontvangen als ZZP pedagogisch medewerker per maand en per jaar. In onderstaande voorbeeld gaan we uit van de gemiddelde week werken van 35,7 uren (gemiddelde in Nederland) en één maand niet werken. De genoemde bedragen zijn een inschatting en kunnen in sommige situaties ver van de realiteit staan. Dat heeft te maken met niet op de laatste plaats ervaring en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 7140
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 78540

Een pedagogisch medewerker ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat je inkomen bruto is. Als ondernemer moet je zelf nog de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere eventuele kosten die nodig zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In het volgende artikel kan je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten zetten. Dat bedrag kan je verminderen door het belastingvoordeel ZZP goed te gebruiken.

Als ondernemer ontvang je niet standaard een verhoging in loon. Dat zou jij zelfstandig moeten afdwingen door jouw tarief omhoog te doen. Door opleidingen tot pedagogisch medewerker te voltooien kan je je kennis vergroten en hierdoor een beter uurtarief verdedigen.

Bovendien is het goed om als zzp’er de voorbelasting van iedere factuur opzij te zetten. Dit bedrag moet je immers afstaan per jaar of drie maanden. Je kunt hier de BTW berekenen als je dat zelfstandig gaat doen. Zzp’ers die dit niet goed fixen komen vaak voor nare problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij altijd correct je administratie zonder dat je daarvoor veel knowhow nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP pedagogisch medewerker? Door je goed voor te bereiden kun je genieten van meer autonomie en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.