ZZP pedagoog, wat is het ZZP pedagoog tarief?

Je kan als pedagoog werken bij een bedrijf of aan klussen gaan als zelfstandig ondernemer. In dienst ontvang je een vast bedrag, secundaire voorwaarden en meer zekerheid. Als pedagoog ZZP profiteer je van meer autonomie en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Allebei de keuzes hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je alles over een ZZP pedagoog en de kanttekeningen die daarbij komen kijken. We gaan in op het gemiddelde ZZP pedagoog tarief en hoe jij dit kan berekenen. Ook leg ik je uit hoe het zit met een pedagoog opleiding en hoe jij daardoor je uurloon kan verhogen. Wat verdient een pedagoog ZZP?

ZZP pedagoog tarief

Als zzp’er bepaal je zelf je uurtarief en zodoende hoeveel jij kan verdienen. Toch is het voor ieder vakgebied verschillend en dat gaat zeker op voor pedagoog zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal jij het noodzakelijke uurloon.

Je tarief als pedagoog zzp’er hangt af van de kosten die je maakt, zzp’ers die je eventueel inschakelt en de lasten die je moet maken om jouw bedrijf moet promoten bij toekomstige afnemers. Wees waakzaam dat alle kosten die je maakt in je uurtarief verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een pedagoog ligt tussen de €40 (laag) en €60 (hoog) per uur. Het is goed om te je te realiseren dat dit bedrag bruto is en slechts een inschatting.

Hier lees je een aantal voorbeelden van de verdiensten die jij kan verdienen als ZZP pedagoog per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van een standaard werkweek van 35,7 uren (gemiddelde in Nederland) en 1 maand rust. De genoemde bedragen zijn een richtlijn en kunnen in bepaalde situaties ver van de realiteit liggen. Dat heeft te maken met o.a. bedrevenheid en scholing.

Verdiensten per maand (laag)€ 5712Verdiensten per maand (hoog)€ 8568
Verdiensten per jaar (laag)€ 62832Verdiensten per jaar (hoog)€ 94248

Een pedagoog ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat het bedrag bruto is. Als zelfstandige moet jij zelfstandig nog de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere eventuele kosten die noodzakelijk zijn om je geld te kunnen verdienen. In het volgende artikel kan je meer informatie vinden over hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten leggen. Dat bedrag kun jij verlagen door het belastingvoordeel ZZP goed te gebruiken.

Als zelfstandige krijg je niet standaard een salarisverhoging. Dit zou je zelf moeten fixen door jouw vergoeding omhoog te doen. Door opleidingen tot pedagoog te doen kan je je knowhow vergroten en hierdoor een beter uurloon afdwingen.

Bovendien is het handig om als zzp’er de belasting van elke factuur apart te zetten. Dit bedrag moet je altijd betalen per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als jij het zelf doet. Ondernemers die dat niet juist afdragen komen soms voor onnodige verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe jij altijd correct je administratie zonder dat jij hiervoor veel kennis nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP pedagoog? Door je op de juiste manier voor te bereiden kun je profiteren van meer autonomie en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!