ZZP persoonlijk begeleider, wat is het ZZP persoonlijk begeleider tarief?

Je kan als persoonlijk begeleider in dienst gaan bij een organisatie of aan de bak gaan als zelfstandig ondernemer. In loondienst ontvang je een vast bedrag, aanvullende voorwaarden en meer vastigheid. Als persoonlijk begeleider ZZP heb je meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Allebei de opties hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP persoonlijk begeleider en de keuzes die daarbij horen. We gaan in op het gemiddelde ZZP persoonlijk begeleider tarief en hoe jij dat kan instellen. Ook leg ik je uit hoe het zit met een persoonlijk begeleider opleiding en hoe jij hierdoor je uurloon kan opvoeren. Wat verdient een persoonlijk begeleider ZZP?

ZZP persoonlijk begeleider tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal jij zelf je uurtarief en zo wat je kan beuren. Toch is het voor elk ambacht verschillend en dat gaat zeker op voor persoonlijk begeleider zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf bepaal jij het benodigde salaris.

Je tarief als persoonlijk begeleider zzp’er hangt af van de kosten die je moet maken, mensen die je mogelijk nodig hebt en de lasten die je draagt om jouw bedrijf moet promoten bij toekomstige afnemers. Wees waakzaam dat alle kosten die jij maakt in je tarief verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een persoonlijk begeleider ligt rond de €25 (laag) en €40 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te onthouden dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een gemiddelde.

Hier lees je enkele richtlijnen van de verdiensten die je kan ontvangen als ZZP persoonlijk begeleider per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van de gemiddelde werkweek van 35,7 uur (gemiddelde in NL) en één maand rust. De genoemde bedragen zijn een schatting en kunnen in bepaalde situaties ver van de praktijk staan. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld bedrevenheid en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 5712
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 62832

Een persoonlijk begeleider ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat het bedrag bruto is. Als ondernemer moet je zelf altijd de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere eventuele kosten die nodig zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In dit artikel kun je meer informatie vinden over hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten leggen. Dit bedrag kan jij verminderen door het belastingvoordeel ZZP slim te gebruiken.

Als zzp’er krijg je niet vanzelfsprekend een salarisverhoging. Dit zou jij zelf moeten afdwingen door je uurloon te verhogen. Door opleidingen tot persoonlijk begeleider te doen kan jij je knowhow vergroten en daardoor een beter uurloon verantwoorden.

Bovendien is het verstandig om als zelfstandige de BTW van elke factuur opzij te zetten. Dit moet je immers afdragen per jaar of drie maanden. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als jij het zelf doet. Zelfstandigen die dit niet juist regelen komen meestal voor nare verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij eenvoudig je boekhouding zonder dat je daarvoor veel knowhow nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP persoonlijk begeleider? Door je op de juiste manier voor te bereiden kan je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.