ZZP postbezorger, wat is het ZZP postbezorger tarief?

Je kunt als een postbezorger werken bij een business of aan klussen gaan als zelfstandige zonder personeel. In loondienst krijg je een vast bedrag, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als postbezorger ZZP heb je meer autonomie en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je alles over een ZZP postbezorger en de kanttekeningen die daarbij komen kijken. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP postbezorger tarief en hoe jij dat kunt vaststellen. Daarnaast leg ik je uit hoe het geregeld is met een postbezorger opleiding en hoe jij hierdoor je uurloon kan opvoeren. Wat verdient een postbezorger ZZP?

ZZP postbezorger tarief

Als zzp’er bepaal jij zelfstandig je tarief en zodoende hoeveel je kan binnenhalen. Toch is het voor elk vakgebied verschillend en dat geldt zeker voor postbezorger zzp. Afhankelijk van jouw organisatie beding jij het benodigde tarief.

Je tarief als postbezorger zzp’er is afhankelijk van de kosten die je moet maken, personeel dat je eventueel inschakelt en de kosten die je hebt om je organisatie moet promoten bij mogelijke afnemers. Pas op dat alle kosten die je maakt in je factuur verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een postbezorger zit rond de €16 (laag) en €30 (hoog) per uur. Het is belangrijk om te je te realiseren dat dit bedrag bruto is en enkel een gemiddelde.

Hier lees je enkele rekenvoorbeelden van de verdiensten die je kunt hebben als ZZP postbezorger per maand en per jaar. In onderstaande voorbeeld gaan we uit van een gemiddelde werkweek van 35,7 uur (gemiddelde in NL) en één maand vakantie. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in bepaalde situaties ver van de praktijk staan. Dit heeft te maken met o.a. vaardigheid en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 2284.8Verdiensten per maand (hoog)€ 4284
Verdiensten per jaar (laag)€ 25132.8Verdiensten per jaar (hoog)€ 47124

Een postbezorger ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat het genoemde bedrag bruto is. Als zelfstandige moet jij zelfstandig nog de inkomstenbelasting betalen naast alle andere uitgaven die noodzakelijk zijn om je geld te verdienen. In dit artikel kun je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij opzij zou moeten zetten. Dat bedrag kun jij omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP goed in te zetten.

Als ondernemer krijg je nooit vanzelfsprekend een salarisverhoging. Dit zou jij zelfstandig moeten regelen door jouw uurloon omhoog te gooien. Door opleidingen tot postbezorger te volgen kun jij jouw knowhow vergroten en hierdoor een hoger uurtarief verdedigen.

Bovendien is het goed om als ondernemer de belasting op elke factuur aan de kant te zetten. Dit bedrag moet je altijd afdragen per jaar of drie maanden. Je kan hier de BTW berekenen als je het handmatig gaat doen. Zzp’ers die dit niet op de goede manier regelen komen altijd voor vervelende problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe je eenvoudig je boekhouding zonder dat jij hiervoor veel ervaring nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP postbezorger? Door je goed voor te bereiden kan je profiteren van meer onafhankelijkheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.