ZZP projectmanager, wat is het ZZP projectmanager tarief?

Je kan als projectmanager in loondienst zijn bij een business of aan het werk gaan als zzp’er. In dienstverband ontvang je een salaris, goede voorwaarden en meer vastigheid. Als projectmanager ZZP heb je meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je alles over een ZZP projectmanager en de mogelijkheden die hierbij passen. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP projectmanager tarief en hoe je dit kunt vastleggen. Ook leg ik je uit hoe het geregeld is met een projectmanager opleiding en hoe jij hiermee je tarief kan verhogen. Wat verdient een projectmanager ZZP?

ZZP projectmanager tarief

Als ondernemer bepaal je zelfstandig je tarief en daarmee hoeveel je kunt binnenhalen. Toch is het voor elk ambacht anders en dat gaat zeker op voor projectmanager zzp. Afhankelijk van je organisatie bepaal jij het noodzakelijke uurloon.

Je tarief als projectmanager zzp’er heeft te maken met de kosten die je moet maken, personeel dat je wellicht nodig hebt en de kosten die je draagt om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij potentiële afnemers. Let erop dat alle kosten die je maakt in je salaris verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een projectmanager ligt tussen de €60 (laag) en €95 (hoog) per uur. Het is verstandig om te je te realiseren dat dit bedrag bruto is en enkel een inschatting.

Hieronder lees je een aantal voorbeelden van de verdiensten die je kan ontvangen als ZZP projectmanager per maand en per jaar. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de gemiddelde werkweek van 35,7 uren (gemiddelde in Nederland) en 1 maand niet werken. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in vele situaties ver van de realiteit liggen. Dat heeft te maken met o.a. bedrevenheid en opleiding.

Verdiensten per maand (laag)€ 8568Verdiensten per maand (hoog)€ 13566
Verdiensten per jaar (laag)€ 94248Verdiensten per jaar (hoog)€ 149226

Een projectmanager ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat de vergoeding bruto is. Als ondernemer moet jij zelf altijd de inkomstenbelasting betalen naast alle andere uitgaven die noodzakelijk zijn om dat bedrag te kunnen verdienen. In dit artikel kan je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten leggen. Dit bedrag kan jij verminderen door het belastingvoordeel ZZP goed in te zetten.

Als ondernemer ontvang je niet standaard een loonsverhoging. Dat zou jij zelf moeten fixen door je uurloon omhoog te doen. Door opleidingen tot projectmanager te volgen kun jij jouw kunde vergroten en hierdoor een beter uurtarief afdwingen.

Daarnaast is het goed om als zelfstandige zonder personeel de belasting op elke factuur aan de kant te zetten. Dit bedrag moet je immers afstaan per jaar of kwartaal. Je kan op de volgende pagina de BTW berekenen als je dat handmatig doet. Ondernemers die dat niet correct regelen komen soms voor onnodige verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij op de goede manier je administratie zonder dat jij daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP projectmanager? Door je op de juiste manier voor te bereiden kun je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.