ZZP psychiater, wat is het ZZP psychiater tarief?

Je kunt als een psychiater in dienst zijn bij een bedrijf of aan het werk gaan als zelfstandige. In dienstverband krijg je een vast salaris, secundaire voorwaarden en meer zekerheid. Als psychiater ZZP heb je meer vrijheid en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP psychiater en de opties die hierbij passen. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP psychiater tarief en hoe je dat kunt bepalen. Eveneens vertel ik je hoe het zit met een psychiater opleiding en hoe je hierdoor je uurtarief kan opvoeren. Wat verdient een psychiater ZZP?

ZZP psychiater tarief

Als ondernemer bepaal je persoonlijk je uurtarief en daarmee hoeveel jij kan verdienen. Toch is het voor ieder ambacht anders en dat gaat zeker op voor psychiater zzp. Afhankelijk van jouw organisatie bepaal jij het benodigde tarief.

Je tarief als psychiater zzp’er is onderhevig aan de kosten die je moet maken, personeel dat je eventueel nodig hebt en de lasten die je hebt om je organisatie onder de aandacht te brengen bij potentiële afnemers. Wees waakzaam dat alle kosten die je maakt in je vergoeding verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een psychiater zit tussen de €60 (laag) en €160 (hoog) p/u. Het is verstandig om te onthouden dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een schatting.

Hieronder lees je enkele richtlijnen van de verdiensten die je kunt hebben als ZZP psychiater per maand en per jaar. In onderstaande rekenvoorbeeld gaan we uit van een standaard week werken van 35,7 uur (standaard in NL) en 1 maand rust. De genoemde bedragen zijn een richtlijn en kunnen in bepaalde situaties ver van de praktijk staan. Dit heeft te maken met o.a. ervaring en scholing.

Verdiensten per maand (laag)€ 8568Verdiensten per maand (hoog)€ 22848
Verdiensten per jaar (laag)€ 94248Verdiensten per jaar (hoog)€ 251328

Een psychiater ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat je inkomen bruto is. Als ondernemer moet je zelfstandig immers de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere kosten die noodzakelijk zijn om je geld te kunnen verdienen. In dit artikel kun je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten zetten. Dit bedrag kun jij omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als ondernemer ontvang je niet automatisch een loonsverhoging. Dat zou je zelf moeten regelen door jouw uurtarief te verhogen. Door opleidingen tot psychiater te doen kun jij jouw bekwaamheid vergroten en hierdoor een hoger uurtarief verdedigen.

Daarnaast is het aan te raden om als zelfstandige zonder personeel de belasting van elke factuur opzij te zetten. Deze BTW moet je altijd afdragen per jaar of drie maanden. Je kunt hier de BTW berekenen als je dat zelfstandig gaat doen. Ondernemers die dat niet goed regelen komen meestal voor nare problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij gemakkelijk je administratie zonder dat je daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP psychiater? Door je goed voor te bereiden kun je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.