ZZP receptioniste, wat is het ZZP receptioniste tarief?

Je kan als receptioniste in loondienst zijn bij een bedrijf of aan de bak gaan als zzp’er. In loondienst ontvang je een vast bedrag, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als receptioniste ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP tarief bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP receptioniste en de keuzes die daarbij horen. We gaan in op het gemiddelde ZZP receptioniste tarief en hoe jij dit kunt vastleggen. Eveneens leg ik je uit hoe het zit met een receptioniste opleiding en hoe je hiermee je uurloon kan verhogen. Wat verdient een receptioniste ZZP?

ZZP receptioniste tarief

Als ondernemer bepaal jij zelfstandig je tarief en zodoende wat je kunt verdienen. Toch is het voor elk beroep anders en dat gaat zeker op voor receptioniste zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf beding jij het benodigde uurloon.

Je tarief als receptioniste zzp’er heeft te maken met de kosten die je maakt, zzp’ers die je eventueel inschakelt en de kosten die je hebt om jouw zaak onder de aandacht te brengen bij potentiële afnemers. Pas op dat alle kosten die je maakt in je uurtarief verwerkt moeten zijn, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een receptioniste zit rond de €16 (laag) en €30 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een richtlijn.

Hier vind je een aantal richtlijnen van de verdiensten die je kan hebben als ZZP receptioniste per maand en per jaar. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van een gemiddelde week werken van 35,7 uur (standaard in NL) en 1 maand niet werken. De bedragen zijn een richtlijn en kunnen in vele situaties ver van de praktijk liggen. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld ervarenheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 2284.8Verdiensten per maand (hoog)€ 4284
Verdiensten per jaar (laag)€ 25132.8Verdiensten per jaar (hoog)€ 47124

Een receptioniste ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat de vergoeding bruto is. Als zzp’er moet je zelf immers de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere kosten die noodzakelijk zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In dit artikel kan je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten zetten. Dit bedrag kun je verlagen door het belastingvoordeel ZZP slim te gebruiken.

Als ondernemer ontvang je niet vanzelfsprekend een loonsverhoging. Een verhoging zou je zelfstandig moeten fixen door je vergoeding omhoog te gooien. Door opleidingen tot receptioniste te voltooien kun je jouw kennis vergroten en hierdoor een hoger tarief rechtvaardigen.

Tevens is het handig om als ondernemer de voorbelasting op iedere factuur aan de kant te zetten. Dit bedrag moet je namelijk afstaan per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als je dit zelf doet. Zzp’ers die dat niet juist afdragen komen altijd voor vervelende problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je gemakkelijk je boekhouding zonder dat je daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP receptioniste? Door je correct voor te bereiden kun je genieten van meer vrijheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!