ZZP recruiter, wat is het ZZP recruiter tarief?

Je kunt als recruiter werken bij een bedrijf of aan klussen gaan als zelfstandige. In loondienst ontvang je een vast salaris, goede voorwaarden en meer veiligheid. Als recruiter ZZP heb je meer autonomie en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Allebei de opties hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP recruiter en de mogelijkheden die hierbij horen. We gaan in op het gemiddelde ZZP recruiter tarief en hoe je dat kan vaststellen. Daarnaast leg ik je uit hoe het geregeld is met een recruiter opleiding en hoe jij daardoor je uurtarief kan vergroten. Wat verdient een recruiter ZZP?

ZZP recruiter tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal je op eigen houtje je uurtarief en zodoende wat jij kan binnenhalen. Toch is het voor ieder vakgebied anders en dat gaat zeker op voor recruiter zzp. Afhankelijk van je organisatie beding je het benodigde uurloon.

Je tarief als recruiter zzp’er heeft te maken met de kosten die je moet maken, mensen die je wellicht nodig hebt en de lasten die je hebt om je organisatie moet promoten bij potentiële klanten. Wees waakzaam dat alle kosten die jij maakt in je factuur verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een recruiter zit tussen de €50 (laag) en €100 (hoog) p/u. Het is goed om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een gemiddelde.

Hier vind je enkele rekenvoorbeelden van de inkomsten die je kunt verdienen als ZZP recruiter per maand en per jaar. In onderstaande voorbeeld gaan we uit van de gemiddelde werkweek van 35,7 uur (gemiddelde in Nederland) en 1 maand niet werken. De bedragen zijn een schatting en kunnen in bepaalde situaties ver van de realiteit staan. Dit heeft te maken met o.a. vaardigheid en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 7140Verdiensten per maand (hoog)€ 14280
Verdiensten per jaar (laag)€ 78540Verdiensten per jaar (hoog)€ 157080

Een recruiter ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat je inkomen bruto is. Als zelfstandige moet jij zelf immers de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere kosten die nodig zijn om dat bedrag te verdienen. In dit artikel kan je meer informatie vinden over hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten zetten. Dat bedrag kan jij verminderen door het belastingvoordeel ZZP goed te gebruiken.

Als zelfstandige krijg je nooit vanzelfsprekend een loonsverhoging. Dit zou je zelfstandig moeten fixen door je uurtarief te verhogen. Door opleidingen tot recruiter te voltooien kun je jouw bekwaamheid vergroten en daardoor een beter uurloon rechtvaardigen.

Daarnaast is het aangeraden om als zelfstandige zonder personeel de voorbelasting op elke factuur opzij te zetten. Deze BTW moet je namelijk afstaan per jaar of kwartaal. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als jij dit zelf gaat doen. Zzp’ers die dat niet goed fixen komen vaak voor nare verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je op de goede manier je boekhouding zonder dat jij hiervoor veel ervaring nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP recruiter? Door je goed voor te bereiden kun je profiteren van meer onafhankelijkheid en een hoger salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.