ZZP rijinstructeur, wat is het ZZP rijinstructeur tarief?

Je kan als rijinstructeur in loondienst gaan bij een bedrijf of aan klussen gaan als zelfstandige. In loondienst ontvang je een vast bedrag, goede voorwaarden en meer veiligheid. Als rijinstructeur ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP tarief bepalen. Beide opties hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP rijinstructeur en de keuzes die hierbij horen. We gaan in op het gemiddelde ZZP rijinstructeur tarief en hoe jij dit kan instellen. Ook vertel ik je hoe het geregeld is met een rijinstructeur opleiding en hoe je hierdoor je tarief kunt opvoeren. Wat verdient een rijinstructeur ZZP?

ZZP rijinstructeur tarief

Als zelfstandige bepaal jij persoonlijk je uurtarief en zodoende hoeveel jij kan beuren. Toch is het voor elk beroep verschillend en dat geldt zeker voor rijinstructeur zzp. Afhankelijk van je organisatie beding jij het benodigde uurtarief.

Je tarief als rijinstructeur zzp’er is onderhevig aan de kosten die je moet maken, mensen die je wellicht inschakelt en de kosten die je moet maken om je bedrijf moet promoten bij toekomstige klanten. Wees waakzaam dat alle kosten die je maakt in je uurtarief verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een rijinstructeur zit tussen de €20 (laag) en €45 (hoog) p/u. Het is goed om te onthouden dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een richtlijn.

Hier lees je een aantal richtlijnen van de inkomsten die jij kunt verdienen als ZZP rijinstructeur per maand en per jaar. In onderstaande rekenvoorbeeld gaan we uit van een gemiddelde week werken van 35,7 uren (standaard in NL) en 1 maand vakantie. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in sommige situaties ver van de realiteit liggen. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld bedrevenheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 2856Verdiensten per maand (hoog)€ 6426
Verdiensten per jaar (laag)€ 31416Verdiensten per jaar (hoog)€ 70686

Een rijinstructeur ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat het genoemde bedrag bruto is. Als ondernemer moet jij zelf nog de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere uitgaven die nodig zijn om dat bedrag te verdienen. In dit artikel kun je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten zetten. Dat bedrag kun jij verlagen door het belastingvoordeel ZZP juist te gebruiken.

Als zelfstandige krijg je niet standaard een salarisverhoging. Dit zou je zelf moeten afdwingen door jouw tarief te verhogen. Door opleidingen tot rijinstructeur te voltooien kun jij je kennis vergroten en hierdoor een hoger uurloon verantwoorden.

Daarnaast is het goed om als zelfstandige de belasting op elke factuur aan de kant te zetten. Dat moet je immers afstaan per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als jij dit zelfstandig doet. Zelfstandigen die dit niet goed afdragen komen soms voor vervelende verrassingen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe jij gemakkelijk je administratie zonder dat jij hiervoor veel knowhow nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP rijinstructeur? Door je correct voor te bereiden kan je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.