ZZP schoonmaker, wat is het ZZP schoonmaker tarief?

Je kan als een schoonmaker werken bij een bedrijf of aan het werk gaan als zelfstandige zonder personeel. In dienst krijg je een salaris, goede voorwaarden en meer vastigheid. Als schoonmaker ZZP heb je meer autonomie en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Allebei de keuzes hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je alles over een ZZP schoonmaker en de opties die daarbij komen kijken. We gaan in op het standaard ZZP schoonmaker tarief en hoe je dit kunt vastleggen. Ook vertel ik je hoe het zit met een schoonmaker opleiding en hoe je daardoor je tarief kunt vergroten. Wat verdient een schoonmaker ZZP?

ZZP schoonmaker tarief

Als zzp’er bepaal je op eigen houtje je tarief en zodoende wat je kunt binnenhalen. Toch is het voor elk vak verschillend en dat geldt zeker voor schoonmaker zzp. Afhankelijk van je organisatie beding je het benodigde uurloon.

Je tarief als schoonmaker zzp’er is onderhevig aan de kosten die je moet maken, zzp’ers die je mogelijk inschakelt en de lasten die je draagt om jouw zaak moet promoten bij potentiële klanten. Let erop dat alle kosten die je maakt in je salaris verwerkt moeten zijn, inclusief je pensioen!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een schoonmaker ligt tussen de €16 (laag) en €30 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een gemiddelde.

Hieronder lees je een aantal richtlijnen van de verdiensten die jij kunt verdienen als ZZP schoonmaker per maand en per jaar. In dit voorbeeld gaan we uit van een standaard werkweek van 35,7 uur (gemiddelde in Nederland) en één maand vakantie. De bedragen zijn een schatting en kunnen in vele situaties ver van de realiteit liggen. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld bedrevenheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 2284.8Verdiensten per maand (hoog)€ 4284
Verdiensten per jaar (laag)€ 25132.8Verdiensten per jaar (hoog)€ 47124

Een schoonmaker ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat het bedrag bruto is. Als ondernemer moet jij zelf altijd de inkomstenbelasting betalen naast alle andere uitgaven die nodig zijn om zulke bedragen te verdienen. In het volgende artikel kun je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten leggen. Dat bedrag kan jij omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP goed in te zetten.

Als zzp’er krijg je nooit automatisch een loonsverhoging. Een verhoging zou je zelf moeten regelen door je tarief omhoog te gooien. Door opleidingen tot schoonmaker te volgen kun je je kennis vergroten en daardoor een beter uurtarief verantwoorden.

Bovendien is het goed om als zzp’er de belasting van elke factuur opzij te zetten. Dit bedrag moet je immers afstaan per jaar of kwartaal. Je kunt hier de BTW berekenen als jij het zelfstandig gaat doen. Ondernemers die dat niet juist fixen komen altijd voor nare verrassingen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij altijd correct je boekhouding zonder dat je daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP schoonmaker? Door je op de juiste manier voor te bereiden kan je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!