ZZP secretaresse, wat is het ZZP secretaresse tarief?

Je kunt als een secretaresse werken bij een business of aan klussen gaan als zelfstandig ondernemer. In dienst ontvang je een vast bedrag, goede voorwaarden en meer veiligheid. Als secretaresse ZZP profiteer je van meer autonomie en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP secretaresse en de mogelijkheden die daarbij komen kijken. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP secretaresse tarief en hoe je dit kunt vastleggen. Daarnaast leg ik je uit hoe het zit met een secretaresse opleiding en hoe je hierdoor je uurtarief kan vergroten. Wat verdient een secretaresse ZZP?

ZZP secretaresse tarief

Als zelfstandige bepaal jij persoonlijk je tarief en zo wat jij kunt beuren. Toch is het voor ieder vak verschillend en dat geldt zeker voor secretaresse zzp. Afhankelijk van je organisatie beding je het noodzakelijke uurtarief.

Je tarief als secretaresse zzp’er is afhankelijk van de kosten die je maakt, mensen die je mogelijk inschakelt en de kosten die je moet maken om je zaak onder de aandacht te brengen bij mogelijke afnemers. Let erop dat alle kosten die jij maakt in je uurtarief verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een secretaresse zit rond de €20 (laag) en €35 (hoog) p/u. Het is verstandig om te onthouden dat dit bedrag bruto is en enkel een gemiddelde.

Hier lees je enkele rekenvoorbeelden van de verdiensten die je kan verdienen als ZZP secretaresse per maand en per jaar. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van een gemiddelde werkweek van 35,7 uren (gemiddelde in Nederland) en één maand rust. De bedragen zijn een schatting en kunnen in sommige situaties ver van de praktijk staan. Dat heeft te maken met niet op de laatste plaats ervarenheid en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 2856Verdiensten per maand (hoog)€ 4998
Verdiensten per jaar (laag)€ 31416Verdiensten per jaar (hoog)€ 54978

Een secretaresse ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat het bedrag bruto is. Als zelfstandige moet je zelfstandig altijd de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere eventuele kosten die nodig zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In dit artikel kun je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp jij opzij zou moeten zetten. Dit bedrag kan jij omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als zzp’er ontvang je nooit automatisch een loonsverhoging. Dit zou je zelfstandig moeten fixen door je uurloon te verhogen. Door opleidingen tot secretaresse te doen kan jij je bekwaamheid vergroten en daardoor een beter uurloon afdwingen.

Bovendien is het verstandig om als zelfstandige de BTW van iedere factuur apart te zetten. Deze BTW moet je immers afdragen per jaar of drie maanden. Je kan op de volgende pagina de BTW berekenen als je dat handmatig gaat doen. Zelfstandigen die dat niet juist noteren komen meestal voor onnodige verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je gemakkelijk je administratie zonder dat je daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP secretaresse? Door je correct voor te bereiden kun je profiteren van meer autonomie en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.