ZZP social work, wat is het ZZP social work tarief?

Je kan als een social work in dienst zijn bij een business of aan het werk gaan als zelfstandige. In loondienst ontvang je een vast loon, goede voorwaarden en meer veiligheid. Als social work ZZP profiteer je van meer autonomie en kun je je eigen ZZP tarief bepalen. Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je alles over een ZZP social work en de keuzes die hierbij horen. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP social work tarief en hoe jij dit kunt berekenen. Daarnaast vertel ik je hoe het geregeld is met een social work opleiding en hoe jij daardoor je tarief kunt verhogen. Wat verdient een social work ZZP?

ZZP social work tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal je persoonlijk je tarief en daarmee hoeveel jij kunt binnenhalen. Toch is het voor elk vak verschillend en dat geldt zeker voor social work zzp. Afhankelijk van je organisatie beding je het benodigde tarief.

Je tarief als social work zzp’er hangt af van de kosten die je moet maken, mensen die je eventueel nodig hebt en de kosten die je hebt om je bedrijf moet promoten bij mogelijke afnemers. Pas op dat alle kosten die jij maakt in je salaris verwerkt moeten zijn, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een social work zit tussen de €25 (laag) en €55 (hoog) per uur. Het is goed om te onthouden dat dit bedrag bruto is en enkel een gemiddelde.

Hieronder lees je een aantal rekenvoorbeelden van de verdiensten die jij kan ontvangen als ZZP social work per maand en per jaar. In onderstaande rekenvoorbeeld gaan we uit van een gemiddelde week werken van 35,7 uren (standaard in NL) en 1 maand niet werken. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in vele situaties ver van de praktijk staan. Dat heeft te maken met bijvoorbeeld ervarenheid en scholing.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 7854
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 86394

Een social work ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat het genoemde bedrag bruto is. Als zzp’er moet je zelf altijd de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere eventuele kosten die noodzakelijk zijn om je geld te kunnen verdienen. In het volgende artikel kan je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten zetten. Dat bedrag kun jij verlagen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als ondernemer krijg je nooit standaard een loonsverhoging. Een verhoging zou jij zelfstandig moeten regelen door jouw tarief omhoog te doen. Door opleidingen tot social work te doen kan je jouw bekwaamheid vergroten en daardoor een hoger uurloon afdwingen.

Bovendien is het handig om als ondernemer de belasting op elke factuur aan de kant te zetten. Dit moet je immers betalen per jaar of drie maanden. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als jij dit zelf gaat doen. Zzp’ers die dit niet op de goede manier afdragen komen vaak voor onnodige verrassingen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij altijd correct je boekhouding zonder dat jij hiervoor veel kennis nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP social work? Door je op de juiste manier voor te bereiden kan je profiteren van meer vrijheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!