ZZP systeembeheerder, wat is het ZZP systeembeheerder tarief?

Je kan als een systeembeheerder in loondienst zijn bij een business of aan de bak gaan als zelfstandige zonder personeel. In dienstverband krijg je een vast salaris, secundaire voorwaarden en meer veiligheid. Als systeembeheerder ZZP heb je meer vrijheid en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Beide opties hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je alles over een ZZP systeembeheerder en de keuzes die hierbij passen. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP systeembeheerder tarief en hoe jij dit kan berekenen. Daarnaast vertel ik je hoe het zit met een systeembeheerder opleiding en hoe jij daardoor je uurtarief kunt vergroten. Wat verdient een systeembeheerder ZZP?

ZZP systeembeheerder tarief

Als zelfstandige bepaal jij op eigen houtje je tarief en daarmee wat je kan verdienen. Toch is het voor elk vak verschillend en dat gaat zeker op voor systeembeheerder zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal jij het benodigde uurloon.

Je tarief als systeembeheerder zzp’er is afhankelijk van de kosten die je maakt, personeel dat je eventueel inhuurt en de kosten die je draagt om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij mogelijke afnemers. Let erop dat alle kosten die je maakt in je vergoeding verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een systeembeheerder zit rond de €75 (laag) en €115 (hoog) per uur. Het is goed om te beseffen dat dit bedrag bruto is en slechts een gemiddelde.

Hieronder lees je enkele richtlijnen van de inkomsten die je kunt verdienen als ZZP systeembeheerder per maand en per jaar. In onderstaande voorbeeld gaan we uit van een gemiddelde week werken van 35,7 uur (standaard in NL) en één maand vakantie. De bedragen zijn een schatting en kunnen in enkele situaties ver van de praktijk staan. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld vaardigheid en opleiding.

Verdiensten per maand (laag)€ 10710Verdiensten per maand (hoog)€ 16422
Verdiensten per jaar (laag)€ 117810Verdiensten per jaar (hoog)€ 180642

Een systeembeheerder ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat het bedrag bruto is. Als zzp’er moet jij zelf nog de inkomstenbelasting betalen naast alle andere uitgaven die nodig zijn om je geld te verdienen. In dit artikel kun je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten zetten. Dit bedrag kun je verlagen door het belastingvoordeel ZZP slim in te zetten.

Als zelfstandige krijg je nooit automatisch een loonsverhoging. Dit zou je zelf moeten fixen door je vergoeding te verhogen. Door opleidingen tot systeembeheerder te doen kun je je bekwaamheid vergroten en daardoor een hoger uurloon afdwingen.

Tevens is het aan te raden om als zelfstandige de belasting op elke factuur opzij te zetten. Deze BTW moet je altijd afdragen per jaar of drie maanden. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als je dat zelf doet. Ondernemers die dat niet op de goede manier noteren komen altijd voor onnodige verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij eenvoudig je administratie zonder dat je daarvoor veel knowhow nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP systeembeheerder? Door je correct voor te bereiden kan je genieten van meer vrijheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.