ZZP tandarts, wat is het ZZP tandarts tarief?

Je kunt als tandarts in loondienst zijn bij een bedrijf of aan klussen gaan als zelfstandige zonder personeel. In loondienst ontvang je een vast bedrag, secundaire voorwaarden en meer vastigheid. Als tandarts ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Allebei de opties hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP tandarts en de kanttekeningen die hierbij passen. We gaan in op het standaard ZZP tandarts tarief en hoe jij dit kunt vaststellen. Daarnaast leg ik je uit hoe het geregeld is met een tandarts opleiding en hoe jij hiermee je uurtarief kunt opvoeren. Wat verdient een tandarts ZZP?

ZZP tandarts tarief

Als ondernemer bepaal jij op eigen houtje je tarief en zodoende hoeveel jij kunt binnenhalen. Toch is het voor elk ambacht anders en dat gaat zeker op voor tandarts zzp. Afhankelijk van jouw organisatie beding jij het noodzakelijke uurtarief.

Je tarief als tandarts zzp’er heeft te maken met de kosten die je moet maken, mensen die je eventueel inhuurt en de kosten die je draagt om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij toekomstige klanten. Let erop dat alle kosten die je maakt in je vergoeding verwerkt moeten zijn, inclusief je pensioen!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een tandarts ligt rond de €35 (laag) en €145 (hoog) per uur. Het is goed om te beseffen dat dit bedrag bruto is en slechts een schatting.

Hier lees je een aantal richtlijnen van de verdiensten die jij kunt verdienen als ZZP tandarts per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van een standaard week werken van 35,7 uur (standaard in Nederland) en één maand rust. De genoemde bedragen zijn een inschatting en kunnen in bepaalde situaties ver van de praktijk liggen. Dit heeft te maken met niet op de laatste plaats ervarenheid en kennis.

Verdiensten per maand (laag)€ 4998Verdiensten per maand (hoog)€ 20706
Verdiensten per jaar (laag)€ 54978Verdiensten per jaar (hoog)€ 227766

Een tandarts ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat je inkomen bruto is. Als zelfstandige moet je zelf nog de inkomstenbelasting betalen naast alle andere uitgaven die nodig zijn om dat bedrag te verdienen. In dit artikel kan je meer informatie vinden over hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten leggen. Dit bedrag kun je verlagen door het belastingvoordeel ZZP slim te gebruiken.

Als zelfstandige krijg je niet vanzelfsprekend een loonsverhoging. Een verhoging zou je zelf moeten fixen door jouw tarief te verhogen. Door opleidingen tot tandarts te doen kan je je kunde vergroten en hierdoor een beter uurtarief rechtvaardigen.

Bovendien is het verstandig om als zzp’er de BTW op iedere factuur opzij te zetten. Dat moet je namelijk betalen per jaar of drie maanden. Je kunt hier de BTW berekenen als je het zelfstandig doet. Ondernemers die dat niet op de goede manier afdragen komen vaak voor vervelende problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij eenvoudig je boekhouding zonder dat je daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP tandarts? Door je op de juiste manier voor te bereiden kan je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoog salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!