ZZP taxichauffeur, wat is het ZZP taxichauffeur tarief?

Je kan als een taxichauffeur in dienst zijn bij een business of aan de bak gaan als zzp’er. In dienstverband krijg je een vast bedrag, secundaire voorwaarden en meer veiligheid. Als taxichauffeur ZZP heb je meer autonomie en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Beide keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP taxichauffeur en de keuzes die hierbij passen. We gaan in op het standaard ZZP taxichauffeur tarief en hoe jij dat kunt vaststellen. Eveneens vertel ik je hoe het zit met een taxichauffeur opleiding en hoe jij daardoor je uurloon kan vergroten. Wat verdient een taxichauffeur ZZP?

ZZP taxichauffeur tarief

Als zelfstandige bepaal je zelf je tarief en daarmee wat je kan binnenhalen. Toch is het voor elk ambacht anders en dat geldt zeker voor taxichauffeur zzp. Afhankelijk van je organisatie beding je het noodzakelijke uurloon.

Je tarief als taxichauffeur zzp’er is afhankelijk van de kosten die je moet maken, mensen die je wellicht nodig hebt en de kosten die je moet maken om jouw organisatie moet promoten bij mogelijke afnemers. Let erop dat alle kosten die jij maakt in je factuur verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een taxichauffeur zit rond de €16 (laag) en €30 (hoog) p/u. Het is goed om te beseffen dat dit bedrag bruto is en enkel een inschatting.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van de verdiensten die jij kan ontvangen als ZZP taxichauffeur per maand en per jaar. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de standaard werkweek van 35,7 uur (standaard in ons land) en één maand vrij. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in enkele situaties ver van de praktijk staan. Dat heeft te maken met niet op de laatste plaats ervarenheid en kennis.

Verdiensten per maand (laag)€ 2284.8Verdiensten per maand (hoog)€ 4284
Verdiensten per jaar (laag)€ 25132.8Verdiensten per jaar (hoog)€ 47124

Een taxichauffeur ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat de vergoeding bruto is. Als zelfstandige moet jij zelf altijd de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere kosten die nodig zijn om je geld te verdienen. In het volgende artikel kan je meer informatie vinden over hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten zetten. Dit bedrag kan jij verminderen door het belastingvoordeel ZZP slim te gebruiken.

Als ondernemer ontvang je nooit standaard een salarisverhoging. Een verhoging zou je zelf moeten regelen door jouw uurloon omhoog te gooien. Door opleidingen tot taxichauffeur te doen kun je jouw kunde vergroten en daardoor een beter uurtarief verdedigen.

Bovendien is het verstandig om als zelfstandige de voorbelasting van elke factuur opzij te zetten. Dit moet je namelijk betalen per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als jij het zelf doet. Ondernemers die dit niet op de goede manier afdragen komen meestal voor nare problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij op de goede manier je boekhouding zonder dat jij daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP taxichauffeur? Door je op de juiste manier voor te bereiden kun je profiteren van meer autonomie en een hoog salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.