ZZP timmerman, wat is het ZZP timmerman tarief?

Je kunt als timmerman in loondienst gaan bij een organisatie of aan klussen gaan als zelfstandige. In loondienst krijg je een vast bedrag, goede voorwaarden en meer vastigheid. Als timmerman ZZP heb je meer vrijheid en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Beide manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP timmerman en de opties die hierbij passen. We gaan in op het gemiddelde ZZP timmerman tarief en hoe je dit kunt bepalen. Ook leg ik je uit hoe het zit met een timmerman opleiding en hoe je daardoor je uurloon kunt vergroten. Wat verdient een timmerman ZZP?

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 10710
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 117810

ZZP timmerman tarief 2024

Als zelfstandige zonder personeel bepaal je op eigen houtje je tarief en zodoende wat je kan beuren. Toch is het voor elk vakgebied anders en dat gaat zeker op voor timmerman zzp. Afhankelijk van je bedrijf beding je het noodzakelijke uurtarief.

Je tarief als timmerman zzp’er is onderhevig aan de kosten die je moet maken, personeel dat je wellicht nodig hebt en de kosten die je draagt om jouw zaak moet promoten bij toekomstige klanten. Let erop dat alle kosten die jij maakt in je tarief verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een timmerman zit rond de €25 (laag) en €75 (hoog) per uur. Het is belangrijk om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een gemiddelde.

Hierboven vind je een aantal voorbeelden van de inkomsten die je kan verdienen als ZZP timmerman per maand en per jaar. In onderstaande rekenvoorbeeld gaan we uit van een gemiddelde week werken van 35,7 uur (gemiddelde in ons land) en één maand niet werken. De bedragen zijn een richtlijn en kunnen in bepaalde situaties ver van de praktijk staan. Dit heeft te maken met niet op de laatste plaats ervarenheid en training.

Een timmerman ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat je inkomen bruto is. Als ondernemer moet jij zelf nog de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere uitgaven die nodig zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In dit artikel kun je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij opzij zou moeten leggen. Dat bedrag kan je verlagen door het belastingvoordeel ZZP slim te gebruiken.

Als ondernemer ontvang je nooit vanzelfsprekend een salarisverhoging. Dit zou je zelfstandig moeten regelen door je tarief omhoog te gooien. Door opleidingen tot timmerman te volgen kun jij je bekwaamheid vergroten en daardoor een hoger tarief verantwoorden.

Bovendien is het goed om als zelfstandige zonder personeel de BTW van elke factuur opzij te zetten. Dit bedrag moet je altijd afstaan per jaar of drie maanden. Je kan hier de BTW berekenen als jij het handmatig doet. Zzp’ers die dit niet juist noteren komen vaak voor onnodige verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe je eenvoudig je boekhouding zonder dat je hiervoor veel knowhow nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP timmerman? Door je goed voor te bereiden kan je genieten van meer autonomie en een hoog uurtarief!

Top boekhoudprogramma's