ZZP timmerman, wat is het ZZP timmerman tarief?

Je kan als een timmerman in dienst zijn bij een bedrijf of aan klussen gaan als zelfstandige. In dienstverband krijg je een vast salaris, aanvullende voorwaarden en meer veiligheid. Als timmerman ZZP heb je meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP tarief bepalen. Allebei de manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je alles over een ZZP timmerman en de opties die hierbij passen. We gaan in op het gemiddelde ZZP timmerman tarief en hoe je dit kan bepalen. Daarnaast leg ik je uit hoe het geregeld is met een timmerman opleiding en hoe jij hiermee je tarief kan vergroten. Wat verdient een timmerman ZZP?

ZZP timmerman tarief

Als ondernemer bepaal je zelfstandig je uurtarief en daarmee hoeveel jij kunt verdienen. Toch is het voor ieder vak anders en dat gaat zeker op voor timmerman zzp. Afhankelijk van je bedrijf beding je het noodzakelijke uurtarief.

Je tarief als timmerman zzp’er heeft te maken met de kosten die je maakt, zzp’ers die je mogelijk nodig hebt en de lasten die je hebt om je organisatie moet promoten bij toekomstige afnemers. Wees waakzaam dat alle kosten die je maakt in je factuur verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een timmerman zit rond de €25 (laag) en €75 (hoog) p/u. Het is goed om te je te realiseren dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een inschatting.

Hieronder vind je enkele rekenvoorbeelden van de verdiensten die jij kan hebben als ZZP timmerman per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van een standaard werkweek van 35,7 uren (standaard in Nederland) en één maand vakantie. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in vele situaties ver van de realiteit liggen. Dat heeft te maken met bijvoorbeeld vaardigheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 10710
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 117810

Een timmerman ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat het bedrag bruto is. Als zelfstandige moet je zelf immers de inkomstenbelasting betalen naast alle andere uitgaven die nodig zijn om je geld te kunnen verdienen. In dit artikel kun je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten leggen. Dat bedrag kan jij verminderen door het belastingvoordeel ZZP goed in te zetten.

Als zelfstandige krijg je nooit automatisch een loonsverhoging. Een verhoging zou jij zelfstandig moeten fixen door je vergoeding te verhogen. Door opleidingen tot timmerman te volgen kan jij jouw bekwaamheid vergroten en hierdoor een beter tarief verantwoorden.

Tevens is het goed om als ondernemer de BTW op iedere factuur opzij te zetten. Dat moet je immers afdragen per jaar of drie maanden. Je kunt hier de BTW berekenen als jij het handmatig gaat doen. Ondernemers die dit niet goed fixen komen meestal voor nare verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je altijd correct je administratie zonder dat jij hiervoor veel kennis nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP timmerman? Door je op de juiste manier voor te bereiden kan je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoog salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.