ZZP uitvaartverzorger, wat is het ZZP uitvaartverzorger tarief?

Je kan als uitvaartverzorger in loondienst zijn bij een bedrijf of aan het werk gaan als zzp’er. In dienst krijg je een vast bedrag, secundaire voorwaarden en meer vastigheid. Als uitvaartverzorger ZZP profiteer je van meer autonomie en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Beide keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP uitvaartverzorger en de opties die daarbij passen. We gaan in op het standaard ZZP uitvaartverzorger tarief en hoe je dat kan vaststellen. Daarnaast vertel ik je hoe het zit met een uitvaartverzorger opleiding en hoe je hierdoor je uurloon kunt verhogen. Wat verdient een uitvaartverzorger ZZP?

ZZP uitvaartverzorger tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal jij zelfstandig je tarief en zodoende hoeveel jij kunt beuren. Toch is het voor ieder vak anders en dat gaat zeker op voor uitvaartverzorger zzp. Afhankelijk van je organisatie bepaal jij het benodigde salaris.

Je tarief als uitvaartverzorger zzp’er heeft te maken met de kosten die je maakt, zzp’ers die je eventueel inhuurt en de kosten die je hebt om jouw bedrijf moet promoten bij toekomstige afnemers. Let erop dat alle kosten die je maakt in je salaris verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een uitvaartverzorger zit tussen de €30 (laag) en €65 (hoog) per uur. Het is belangrijk om te onthouden dat dit bedrag bruto is en enkel een gemiddelde.

Hieronder vind je enkele rekenvoorbeelden van de inkomsten die je kunt ontvangen als ZZP uitvaartverzorger per maand en per jaar. In dit voorbeeld gaan we uit van een standaard werkweek van 35,7 uur (gemiddelde in ons land) en één maand vrij. De genoemde bedragen zijn een schatting en kunnen in bepaalde situaties ver van de praktijk staan. Dat heeft te maken met bijvoorbeeld ervaring en kennis.

Verdiensten per maand (laag)€ 4284Verdiensten per maand (hoog)€ 9282
Verdiensten per jaar (laag)€ 47124Verdiensten per jaar (hoog)€ 102102

Een uitvaartverzorger ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat het genoemde bedrag bruto is. Als zzp’er moet je zelfstandig altijd de inkomstenbelasting betalen naast alle andere eventuele kosten die noodzakelijk zijn om je geld te verdienen. In dit artikel kun je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten leggen. Dit bedrag kun jij verminderen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als ondernemer ontvang je niet standaard een loonsverhoging. Dit zou je zelfstandig moeten afdwingen door je uurloon te verhogen. Door opleidingen tot uitvaartverzorger te volgen kun jij jouw kunde vergroten en hierdoor een beter tarief rechtvaardigen.

Tevens is het goed om als ondernemer de belasting van iedere factuur aan de kant te zetten. Dit moet je altijd afstaan per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als jij het zelfstandig doet. Zzp’ers die dit niet juist noteren komen altijd voor onnodige verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe jij eenvoudig je boekhouding zonder dat je daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP uitvaartverzorger? Door je correct voor te bereiden kan je profiteren van meer autonomie en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.