ZZP verloskundige, wat is het ZZP verloskundige tarief?

Je kan als verloskundige in loondienst gaan bij een organisatie of aan het werk gaan als zzp’er. In dienst krijg je een salaris, secundaire voorwaarden en meer veiligheid. Als verloskundige ZZP heb je meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je alles over een ZZP verloskundige en de mogelijkheden die hierbij passen. We gaan in op het gemiddelde ZZP verloskundige tarief en hoe jij dat kan berekenen. Ook vertel ik je hoe het geregeld is met een verloskundige opleiding en hoe je hiermee je uurloon kan opvoeren. Wat verdient een verloskundige ZZP?

ZZP verloskundige tarief

Als ondernemer bepaal je persoonlijk je uurtarief en zo wat jij kan verdienen. Toch is het voor ieder vak anders en dat gaat zeker op voor verloskundige zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf bepaal je het noodzakelijke uurtarief.

Je tarief als verloskundige zzp’er is afhankelijk van de kosten die je moet maken, zzp’ers die je eventueel inhuurt en de lasten die je draagt om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij mogelijke klanten. Let erop dat alle kosten die jij maakt in je uurtarief verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een verloskundige ligt rond de €25 (laag) en €40 (hoog) per uur. Het is belangrijk om te onthouden dat dit bedrag bruto is en slechts een gemiddelde.

Hier lees je een aantal richtlijnen van de inkomsten die jij kan hebben als ZZP verloskundige per maand en per jaar. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de gemiddelde week werken van 35,7 uren (gemiddelde in ons land) en één maand vrij. De genoemde bedragen zijn een inschatting en kunnen in sommige situaties ver van de praktijk liggen. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld vaardigheid en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 5712
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 62832

Een verloskundige ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat de vergoeding bruto is. Als zelfstandige moet jij zelfstandig nog de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere kosten die noodzakelijk zijn om dat bedrag te verdienen. In het volgende artikel kan je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten leggen. Dat bedrag kan je verminderen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als zzp’er ontvang je nooit automatisch een verhoging in loon. Dit zou jij zelfstandig moeten fixen door jouw tarief te verhogen. Door opleidingen tot verloskundige te doen kun jij je knowhow vergroten en hierdoor een hoger tarief rechtvaardigen.

Bovendien is het aangeraden om als zelfstandige de belasting op elke factuur opzij te zetten. Deze BTW moet je namelijk afstaan per jaar of kwartaal. Je kunt hier de BTW berekenen als jij dat handmatig doet. Zelfstandigen die dat niet op de goede manier afdragen komen meestal voor vervelende verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je gemakkelijk je boekhouding zonder dat je daarvoor veel kennis nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP verloskundige? Door je correct voor te bereiden kan je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.