ZZP vertaler, wat is het ZZP vertaler tarief?

Je kunt als een vertaler in loondienst zijn bij een bedrijf of aan klussen gaan als zelfstandige zonder personeel. In loondienst krijg je een vast salaris, secundaire voorwaarden en meer vastigheid. Als vertaler ZZP profiteer je van meer autonomie en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Allebei de opties hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP vertaler en de opties die daarbij passen. We gaan in op het standaard ZZP vertaler tarief en hoe je dat kan bepalen. Eveneens vertel ik je hoe het zit met een vertaler opleiding en hoe jij hierdoor je uurtarief kan vergroten. Wat verdient een vertaler ZZP?

ZZP vertaler tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal je zelf je uurtarief en zo wat jij kunt binnenhalen. Toch is het voor ieder vakgebied verschillend en dat gaat zeker op voor vertaler zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf bepaal jij het noodzakelijke uurloon.

Je tarief als vertaler zzp’er heeft te maken met de kosten die je maakt, mensen die je wellicht inhuurt en de kosten die je hebt om je organisatie onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Wees waakzaam dat alle kosten die jij maakt in je salaris verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een vertaler zit rond de €35 (laag) en €50 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te je te realiseren dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een schatting.

Hieronder vind je enkele rekenvoorbeelden van de verdiensten die jij kunt hebben als ZZP vertaler per maand en per jaar. In dit voorbeeld gaan we uit van een standaard week werken van 35,7 uur (standaard in Nederland) en 1 maand vrij. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in vele situaties ver van de realiteit liggen. Dit heeft te maken met niet op de laatste plaats bedrevenheid en scholing.

Verdiensten per maand (laag)€ 4998Verdiensten per maand (hoog)€ 7140
Verdiensten per jaar (laag)€ 54978Verdiensten per jaar (hoog)€ 78540

Een vertaler ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat het bedrag bruto is. Als zelfstandige moet je zelf altijd de inkomstenbelasting betalen naast alle andere uitgaven die noodzakelijk zijn om je geld te verdienen. In dit artikel kan je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten zetten. Dit bedrag kun jij verminderen door het belastingvoordeel ZZP slim te gebruiken.

Als zelfstandige ontvang je nooit automatisch een salarisverhoging. Een verhoging zou jij zelf moeten fixen door jouw uurtarief omhoog te doen. Door opleidingen tot vertaler te volgen kan jij jouw kunde vergroten en hierdoor een hoger tarief verdedigen.

Tevens is het verstandig om als zelfstandige de voorbelasting op elke factuur opzij te zetten. Dit bedrag moet je namelijk afdragen per jaar of kwartaal. Je kunt hier de BTW berekenen als jij dit zelf doet. Zzp’ers die dit niet correct fixen komen vaak voor onnodige problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe je gemakkelijk je boekhouding zonder dat je daarvoor veel kennis nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP vertaler? Door je op de juiste manier voor te bereiden kan je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.