ZZP verzorgende ig, wat is het ZZP verzorgende ig tarief?

Je kunt als een verzorgende ig in loondienst zijn bij een bedrijf of aan klussen gaan als zelfstandig ondernemer. In dienstverband krijg je een salaris, secundaire voorwaarden en meer vastigheid. Als verzorgende ig ZZP profiteer je van meer autonomie en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Beide manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je alles over een ZZP verzorgende ig en de opties die hierbij komen kijken. We gaan in op het gemiddelde ZZP verzorgende ig tarief en hoe jij dat kunt bepalen. Ook vertel ik je hoe het geregeld is met een verzorgende ig opleiding en hoe jij hierdoor je tarief kan opvoeren. Wat verdient een verzorgende ig ZZP?

ZZP verzorgende ig tarief

Als ondernemer bepaal jij persoonlijk je tarief en daarmee hoeveel jij kan verdienen. Toch is het voor elk ambacht verschillend en dat geldt zeker voor verzorgende ig zzp. Afhankelijk van je organisatie bepaal je het noodzakelijke salaris.

Je tarief als verzorgende ig zzp’er is onderhevig aan de kosten die je maakt, werknemers die je wellicht inschakelt en de lasten die je draagt om je zaak moet promoten bij potentiële afnemers. Let erop dat alle kosten die jij maakt in je tarief verwerkt moeten zijn, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een verzorgende ig zit rond de €25 (laag) en €55 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te onthouden dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een inschatting.

Hier lees je een aantal voorbeelden van de inkomsten die jij kan hebben als ZZP verzorgende ig per maand en per jaar. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van de standaard week werken van 35,7 uren (gemiddelde in NL) en één maand vakantie. De bedragen zijn een schatting en kunnen in vele situaties ver van de praktijk staan. Dat heeft te maken met niet op de laatste plaats ervaring en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 7854
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 86394

Een verzorgende ig ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat je inkomen bruto is. Als zelfstandige moet jij zelfstandig nog de inkomstenbelasting betalen naast alle andere kosten die noodzakelijk zijn om dat bedrag te verdienen. In het volgende artikel kun je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten zetten. Dat bedrag kan je omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP slim te gebruiken.

Als zelfstandige krijg je nooit automatisch een verhoging in loon. Een verhoging zou je zelfstandig moeten afdwingen door je uurtarief omhoog te doen. Door opleidingen tot verzorgende ig te doen kun je je kunde vergroten en hierdoor een beter uurtarief rechtvaardigen.

Daarnaast is het handig om als zelfstandige zonder personeel de belasting op elke factuur aan de kant te zetten. Dat moet je immers afstaan per jaar of drie maanden. Je kan op de volgende pagina de BTW berekenen als je het handmatig doet. Ondernemers die dat niet correct fixen komen meestal voor vervelende problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je gemakkelijk je administratie zonder dat je hiervoor veel kennis nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP verzorgende ig? Door je correct voor te bereiden kan je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.