ZZP webdesigner, wat is het ZZP webdesigner tarief?

Je kunt als een webdesigner werken bij een organisatie of aan het werk gaan als zelfstandige. In dienst ontvang je een vast bedrag, secundaire voorwaarden en meer vastigheid. Als webdesigner ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Beide opties hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP webdesigner en de keuzes die hierbij horen. We gaan in op het gemiddelde ZZP webdesigner tarief en hoe jij dit kunt vastleggen. Ook vertel ik je hoe het zit met een webdesigner opleiding en hoe je hiermee je uurtarief kan vergroten. Wat verdient een webdesigner ZZP?

ZZP webdesigner tarief

Als ondernemer bepaal jij zelf je tarief en daarmee hoeveel jij kunt beuren. Toch is het voor ieder beroep anders en dat geldt zeker voor webdesigner zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal jij het noodzakelijke salaris.

Je tarief als webdesigner zzp’er is onderhevig aan de kosten die je moet maken, werknemers die je mogelijk inschakelt en de kosten die je hebt om jouw bedrijf moet promoten bij potentiële klanten. Let erop dat alle kosten die je maakt in je uurtarief verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een webdesigner ligt rond de €40 (laag) en €80 (hoog) per uur. Het is goed om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een schatting.

Hier lees je een aantal richtlijnen van de inkomsten die je kan ontvangen als ZZP webdesigner per maand en per jaar. In onderstaande rekenvoorbeeld gaan we uit van de standaard werkweek van 35,7 uren (standaard in ons land) en 1 maand vakantie. De genoemde bedragen zijn een schatting en kunnen in sommige situaties ver van de realiteit staan. Dit heeft te maken met niet op de laatste plaats ervaring en kennis.

Verdiensten per maand (laag)€ 5712Verdiensten per maand (hoog)€ 11424
Verdiensten per jaar (laag)€ 62832Verdiensten per jaar (hoog)€ 125664

Een webdesigner ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat je inkomen bruto is. Als zelfstandige moet je zelf altijd de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere eventuele kosten die nodig zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In dit artikel kun je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten leggen. Dat bedrag kan je omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP goed te gebruiken.

Als zelfstandige ontvang je nooit standaard een loonsverhoging. Dit zou je zelfstandig moeten regelen door jouw vergoeding omhoog te doen. Door opleidingen tot webdesigner te voltooien kan jij je kunde vergroten en hierdoor een hoger uurloon afdwingen.

Tevens is het goed om als zelfstandige de BTW van iedere factuur aan de kant te zetten. Dit bedrag moet je altijd afstaan per jaar of kwartaal. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als jij dit zelfstandig gaat doen. Zelfstandigen die dat niet goed afdragen komen meestal voor nare verrassingen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe jij gemakkelijk je administratie zonder dat jij hiervoor veel ervaring nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP webdesigner? Door je correct voor te bereiden kun je profiteren van meer autonomie en een hoger salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.