ZZP zonnepanelen, wat is het ZZP zonnepanelen tarief?

Je kunt als zonnepanelen werken bij een bedrijf of aan klussen gaan als zelfstandig ondernemer. In dienstverband krijg je een vast loon, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als zonnepanelen ZZP heb je meer autonomie en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Beide keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je alles over een ZZP zonnepanelen en de kanttekeningen die hierbij passen. We gaan in op het gemiddelde ZZP zonnepanelen tarief en hoe jij dit kan vaststellen. Daarnaast leg ik je uit hoe het geregeld is met een zonnepanelen opleiding en hoe jij daardoor je uurtarief kan vergroten. Wat verdient een zonnepanelen ZZP?

ZZP zonnepanelen tarief

Als ondernemer bepaal je zelfstandig je tarief en zodoende wat je kan binnenhalen. Toch is het voor elk vak anders en dat gaat zeker op voor zonnepanelen zzp. Afhankelijk van jouw organisatie beding je het noodzakelijke uurloon.

Je tarief als zonnepanelen zzp’er is onderhevig aan de kosten die je moet maken, zzp’ers die je mogelijk nodig hebt en de kosten die je moet maken om jouw organisatie moet promoten bij mogelijke klanten. Pas op dat alle kosten die jij maakt in je tarief verwerkt moeten zitten, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een zonnepanelen zit rond de €30 (laag) en €45 (hoog) p/u. Het is verstandig om te beseffen dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een inschatting.

Hieronder vind je een aantal richtlijnen van de verdiensten die je kan ontvangen als ZZP zonnepanelen per maand en per jaar. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van een standaard werkweek van 35,7 uur (gemiddelde in NL) en 1 maand rust. De genoemde bedragen zijn een richtlijn en kunnen in vele situaties ver van de praktijk liggen. Dit heeft te maken met o.a. ervarenheid en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 4284Verdiensten per maand (hoog)€ 6426
Verdiensten per jaar (laag)€ 47124Verdiensten per jaar (hoog)€ 70686

Een zonnepanelen ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat je inkomen bruto is. Als zzp’er moet je zelf nog de inkomstenbelasting betalen naast alle andere uitgaven die noodzakelijk zijn om dat bedrag te verdienen. In het volgende artikel kan je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten leggen. Dit bedrag kun jij omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als zzp’er ontvang je nooit standaard een verhoging in loon. Een verhoging zou jij zelf moeten regelen door je tarief te verhogen. Door opleidingen tot zonnepanelen te volgen kun je jouw kunde vergroten en hierdoor een beter uurtarief rechtvaardigen.

Daarnaast is het handig om als ondernemer de belasting van iedere factuur apart te zetten. Dit moet je namelijk afstaan per jaar of kwartaal. Je kunt hier de BTW berekenen als je dat handmatig doet. Zzp’ers die dat niet juist afdragen komen soms voor onnodige problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij op de goede manier je boekhouding zonder dat jij daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP zonnepanelen? Door je goed voor te bereiden kan je genieten van meer vrijheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.